Pagerbė ar pasinaudojo Jono Meko vardu – diskusijų trūko, bet... politikai nuspręs

B. Petkevičiūtės nuotr.
Biržiečiai ilgisi ankstesnio skvero, kuriame žydėjo gėlės, gal todėl ne visiems patinka "trinkelizacija" ir juolab rajono valdžios ketinimas Vytauto - Kęstučio gatvių skverui suteikti Jono Meko vardą - žmonės galvoja, kad reikėtų parinkti geresnę vietą garsaus menininko pagerbimui.
Pastaruoju metu netyla biržiečių diskusijos dėl erdvės, esančios Biržų miesto centre, priešais senojo pašto pastatą. Šiai vietovei iki metų pabaigos planuojama suteikti oficialų Jono Meko skvero vardą, taip pat jau numatyta vieta J. Meko skulptūrai. Dalis gyventojų piktinasi, kodėl rajono valdžia sprendimus priėmė už akių, neatsiklausdama jų nuomonės? Ar buvo pasidomėta, ką apie tai galvoja J. Meko artimieji – ar ir jų nuomonė nesvarbi?

Viskas daroma slaptai?

„Labai skaudi, neišdiskutuota, niekaip nepristatyta tema... Norai ir ketinimai geri, bet toks įspūdis, kad viskas daroma slaptai“,- nuomonę socialiniame tinkle išdėstė Jono ir Adolfo Mekų palikimo studijų centro vyr. bibliotekininkė Indra Drevinskaitė.

Jai pritarė ir kiti biržiečiai. „Ar Biržuose tokiam žmogui įamžinti nebėra vietos? Graudu, baisu“,- stebėjosi žmonės. „Gal kartais reikėtų paklausti ir žmonių nuomonės. Diskusijose gimsta tiesa. O dabar lyg tai vienos dienos sprendimas“,- rašė viena biržietė.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com