Pabiržės mokyklos vizija – butai

B. Petkevičiūtės nuotr.
Biržų „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos direktorius išsakė vieno verslininko mintį, kad Pabiržės mokykloje galima įrengti loftus arba socialinius būstus.
“Tai jau suvalgėt Pabiržę, taip sakant, kaip ir prie jūsų prijungė Pačeriaukštę?“- viename iš šią savaitę įvykusių savivaldybės tarybos komiteto posėdžių „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos vadovo Vaidoto Butkevičiaus paklausė tarybos narė Stasė Eitavičienė. Ji turėjo galvoje planą nuo ateinančio rugsėjo Pabiržės mokykloje palikti tik pradinio ugdymo skyrių.

“Kodėl aš suvalgiau? Šiaip, tai mano manymu, mes kaip tik dar kurį laiką padėjome Pačeriaukštei ir Pabiržei išlikti“,- atsakė V. Butkevičius. Paklaustas, kokia yra direktoriaus ateities vizija dėl ištuštėjusios mokyklos, ką planuotų laisvose patalpose, V. Butkevičius prasitarė, kad vieno verslininko mintis buvo tokia, kad mokyklos patalpose galima įrengti loftus arba socialinius būstus.

“O kuo socialinis būstas skirsis nuo šiaip buto?“- pasiteiravo administracijos direktoriaus pavaduotoja Astra Korsakienė.

“Butą, jeigu jį įrengi labai kokybiškai, galbūt kažkas pirktų. Jeigu ten būtų kaip kurortas, galima įrengti madingas patalpas“,- atsakė V. Butkevičius. Į pokalbį įsiterpė tarybos narė Eugenija Prokopovičienė, kuri paaiškino, kad socialiniai būstai yra savivaldybės, o privatūs butai – verslo reikalai.

“Nesikabinėkite, mano klausimas čia buvo. Direktorius atsakė į klausimą, kad jis ten matytų butų įrengimo galimybę ir kad būtų susidomėjimas. O kokiu būdu – ar tai per privačią iniciatyvą, ar per projektus savivaldybėje, tai – jau kitas klausimas. Ačiū, direktoriau, nekreipkite dėmesio“,- pasisakė savivaldybės administracijos direktorė Irutė Varzienė.

“Jėzau, mes „jaunūs“, pasitaisysim“,- sureagavo A. Korsakienė.