Pasirinko profesiją, kuri „veža“ jį ir gali apsaugoti kitus

J. Grubinskaitės nuotr.
„Kiekviena baimė yra iššūkis, kurį ankščiau ar vėliau įveikiu“, – tvirtina Biržų PGT vyresnysis priešgaisrinės saugos specialistas Dainius Skorka.
Neseniai vyresniuoju gaisrinės saugos specialistu Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (Biržų PGT) komandoje pradėjęs dirbti 23-ejų metų pasvalietis Dainius Skorka tvirtina gerai apgalvojęs savo pasirinkimą. Paskatintas artimųjų, jis pasirinko studijas Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) ir, baigęs bakalauro studijas, pradėjo dirbti Biržuose.

Eina savo keliu

D. Skorka dar mokydamasis Pasvalio Petro Vileišio gimnazijoje pradėjo galvoti apie studijas. „Turėjau įvairių minčių, bet mano pusbrolis, kuris dirba Pasvalio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje vyriausiuoju specialistu, patarė rinktis gaisrinės saugos studijas. Atėjus laikui rinktis, sėkmingai pavyko įstoti į pasirinktą specialybę“, – sako jaunas specialistas.

Ar nebuvo akimirkų ir abejonių, pasirenkant profesiją? Dainius atvirauja, kad yra vienintelis vaikas šeimoje, tad jautė labai stiprų artimųjų palaikymą. „Visi žinojo, kad mano pasirinkimas tvirtas ir apgalvotas. Ypač palaikė du dėdės, kurie dirba Pasvalio savivaldybės priešgaisrinėje tarnyboje ugniagesiais, taip pat pusbrolis. Silpnumo akimirkų pasirinkime nebuvo“, – pasakojo jaunas vyras.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com