At­mi­ni­mo lieps­ne­lės ir tiems, ku­rių ka­pai pa­mirš­ti

Asm. nuotr.
Prie laidojimo paslaugų centro „Ilgesys“ Vėlinių išvakarėse sužibs daugybė žvakučių, išdėliotų taip, kad jos sudarytų M raidę, simbolizuojančią „atminimą“. O nuo rytojaus iki antradienio, visiems, užsukusiems į šį laidojimo paslaugų centrą bus dovanojama po kapų žvakę, kad per Vėlines neliktų pamirštas nė vienas kapas.
Artėja ramybės ir artimųjų prisiminimo metas – Vėlines. Šią dieną atminimo liepsnelės rusena visose šalies kapinėse. Ant kapų uždegtos žvakelės primena kadaise amžinojo poilsio išėjusius mylimus draugus ar giminaičius. Tačiau kiek yra kapų, kurių jau seniai niekas nelanko ir per Mirusiųjų atminimo dieną žvakelės neuždega... Biržų laidojimo paslaugų centras „Ilgesys“ tęsia tradiciją – dovanos žvakelių uždegti jas ant tų kapelių.

Tęsia tradiciją

Jau trečius metus Vėlinių išvakarėse Biržų laidojimo paslaugų centro „Ilgesys“ iniciatyva sužibs atminimo žvakelės, išdėstytos M raidės forma. Taip atminimo liepsnelės simbolizuos lotynišką žodį „memoria“, reiškiantį „atminimą“. Pasak „Ilgesys“ vadovo Broniaus Jankausko, tokiu būdu bus išreikšta pagarba tiems, kuriuos laidojimo paslaugų centras padėjo palydėti į amžino poilsio vietą.

Dovanos žvakutę

B. Jankauskas žmonėms siūlo nepamiršti ir tų kapų, kurių jau niekas neaplanko. Todėl nuo rytojaus iki antradienio, visiems, užsukusiems į laidojimo paslaugų centrą „Ilgesys“, bus dovanojama kapų žvakė ir degtukai, skirti uždegti atminimo liepsnelę ne tik ant prižiūrimo, bet ir ant užmiršto kapo. Tam, kad per Vėlines nebūtų užmirštas nė vienas, išėjęs amžinojo poilsio.

- Uždegti atminimo žvakutę ant užmiršto kapo yra labai svarbu, tai – išraiška žmonių vienybės, geranoriškumo ir atjautos vienas kitam,- „Biržiečių žodžiui“ sakė B. Jankauskas.