
Naujausios
Istorija su bebro uodega
Kas galėtų pagalvoti, kad policijos komisariato viršininkas – užsislaptinęs virtuvės šefas? Nors prie kasdienių patiekalų virtuvėje suktis nemėgsta, tačiau griliaus įsigijimą apibūdina kaip geriausią pirkinį, pakeitusį jo šeimos suvokimą apie maistą.
Bebro uodega – tikrai specifinis patiekalas, labai riebus ir turintis savitą skonį, todėl toli gražu ne visi medžiotojai, net ir turėdami galimybę, imasi ją gaminti.
Tačiau D. Valtaris jau kuris laikas svajojo paskanauti šį ne kiekvienam prieinantį patiekalą. Kadangi pats viršininkas medžioja tik nusikaltėlius, laukinio gyvūno teko ieškoti ne gamtoje, o pas pažįstamus. Suradęs kur įsigyti medžių mėgėjo uodegą, D. Valtaris atsiraitojo rankoves ir pradėjo delikateso gamybą.
„Bebro uodegos paruošimas nebuvo sudėtingas – nuplikiau, nulupau odą, įtryniau prieskoniais“,- pasakoja D. Valtaris. Uodegoje, kuri pastovėjo pora dienų ir pasimarinavo, viršininkas įpjovė griovelius ir pašovė kepti į kepsninę.
Deja, didelis noras paragauti visų giriamo delikateso, D. Valtarį nuvylė. „Na, ilgai norėjau paragauti. Paragavau, bet daugiau nenorėčiau. Jau kelias dienas šaldytuve stovi. Rankos nekyla pasiimti“,- iškart po eksperimento „Biržiečių žodžiui“ linksmai pasakojo D. Valtaris. „Jeigu situacija būtų kitokia ir nestabdytų karantino ribojimai, su malonumu pavaišinčiau svečius“,- juokauja policijos viršininkas.
Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/