Policijos viršininkas D. Valtaris ir jo fantastiški eksperimentai

D. Valtario nuotr.
D. Valtaris sakė, kad grilis padeda sukurti kulinarinius stebuklus.
„Karantino kronikos. Rūkytos bebro uodegos. Seniai brandinau mintį paragaut. Dvi dienos judesiuko paruošiant ir prieskoniuojant, visa eiga nuotraukose. Paragavau, pabandžiau, žinosiu. Ar norėčiau pakartot? Neeee...“ – rašė savo socialiniame tinke Biržų policijos komisariato viršininkas Deividas Valtaris.

Istorija su bebro uodega

Kas galėtų pagalvoti, kad policijos komisariato viršininkas – užsislaptinęs virtuvės šefas? Nors prie kasdienių patiekalų virtuvėje suktis nemėgsta, tačiau griliaus įsigijimą apibūdina kaip geriausią pirkinį, pakeitusį jo šeimos suvokimą apie maistą.

Bebro uodega – tikrai specifinis patiekalas, labai riebus ir turintis savitą skonį, todėl toli gražu ne visi medžiotojai, net ir turėdami galimybę, imasi ją gaminti.

Tačiau D. Valtaris jau kuris laikas svajojo paskanauti šį ne kiekvienam prieinantį patiekalą. Kadangi pats viršininkas medžioja tik nusikaltėlius, laukinio gyvūno teko ieškoti ne gamtoje, o pas pažįstamus. Suradęs kur įsigyti medžių mėgėjo uodegą, D. Valtaris atsiraitojo rankoves ir pradėjo delikateso gamybą.

„Bebro uodegos paruošimas nebuvo sudėtingas – nuplikiau, nulupau odą, įtryniau prieskoniais“,- pasakoja D. Valtaris. Uodegoje, kuri pastovėjo pora dienų ir pasimarinavo, viršininkas įpjovė griovelius ir pašovė kepti į kepsninę.

Deja, didelis noras paragauti visų giriamo delikateso, D. Valtarį nuvylė. „Na, ilgai norėjau paragauti. Paragavau, bet daugiau nenorėčiau. Jau kelias dienas šaldytuve stovi. Rankos nekyla pasiimti“,- iškart po eksperimento „Biržiečių žodžiui“ linksmai pasakojo D. Valtaris. „Jeigu situacija būtų kitokia ir nestabdytų karantino ribojimai, su malonumu pavaišinčiau svečius“,- juokauja policijos viršininkas.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/