Šeimos verslo sėkmė – ištikimybė duonai

L. Bataitienės nuotr.
Šeimos verslo puoselėtojai Viktoras Kurganovas ir Andrius Kurganovas sulaukė įvairiausių dovanų, o viena iš jų – žemėlapis, kuriame pažymėti rajonai, kuriuose prekiauja „Biržų duonos“ gaminiais.
Su trenksmu Kilučiuose muzikos legendų festivaliu prasidėjusio „Biržų duonos“ 70-mečio kulminacija – rugsėjo 5 dieną įvykusi oficiali gimtadienio šventė su būriu sveikintojų, įspūdingomis dovanomis, klasikine muzika, pramogomis, prisiminimais ir puota.

Socialiai atsakinga ir Lietuvai reikšminga įmonė

Nors kvietime buvo nurodyta, kad renginys truks apie tris valandas, niekas tą dieną niekur neskubėjo ir į laikrodžius nežvilgčiojo... Iškilmėms parinkti Biržų krašto muziejaus „Sėla“ skliautai simbolizavo istoriją, kuri neatsiejama nuo Biržų, kaip ir kepykla, svarbi kraštui ne tik savo produkcija, bet ir darbo vietomis, mecenatyste.

Apie istorijos ir tradicijų puoselėjimą, bendrystę, gebėjimą nepasiduoti ir žengti keliais žingsniais į priekį, teisingą strategiją ir gebėjimą nuolat stebinti... Tokie buvo sveikintojų pastebėjimai ir linkėjimai UAB „Biržų duona“ direktoriui Viktorui Kurganovui ir jo sūnui įmonės vykdomajam direktoriui Andriui Kurganovui. Verslo atstovai ir politikai, buvę darbuotojai ir įvairių organizacijų atstovai rikiavosi į eilę, kad galėtų kepyklos savininkams paspausti ranką, apkabinti. „Ateitis šviesi, viskas jūsų rankose“,- skambėjo sveikinimai. Seimo narys Valdemaras Valkiūnas, įteikęs padėkos raštą, sakė, kad dažnai į Seimą nuvežantis biržietiškos duonos, kuri yra skaniausia ir pelniusi pripažinimą. Meras Kęstutis Knizikevičius įteikė padėkos raštą už sėkmingą verslo plėtrą, darbo vietų kūrimą, inovatyvumą, lyderystę, socialines iniciatyvas – tai įvertinimas ir pripažinimas, kad „Biržų duona“ yra socialiai atsakinga ir ne tik kraštui, bet visai Lietuvai reikšminga įmonė. Beje, meras prisiminė, kaip vaikystėje jį seneliai siųsdavo į parduotuvę parnešti duonos ir prisakydavo parnešti būtinai „Biržų duonos“ – močiutei „Agluonos“, o seneliui – „Senolių“ duonos.

Biržų technologijų ir verslo mokymo centro vadovas Dainius Korsakas teigė, kad „Biržų duonos“ dėka ugdymo įstaigoje atsirado naujos konditerio, duonos ir pyrago kepinių kepėjų, specialybės, minėtoje įmonėje įgyvendintas pirmasis pameistrystės projektas, o A. Kurganovas yra centro tarybos pirmininkas. „Šie žmonės moka ne tik duoną kepti, bet gali lemti ir švietimo procesus“,- kalbėjo D. Korsakas.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/