Dingusią senolę policija surado išsekusią, bet gyvą ir sveiką

J. Grubinskaitės nuotr.
Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Kinologų poskyrio specialistas Viktoras Golovko su šunimi Kazan Zdanaru ir kolegė pareigūnė Renata Milaknė su šunimi Cherry Zdanaru dalyvavo garbaus amžiaus biržietės paieškoje.
Antradienį Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Biržų rajono policijos komisariatas (PK) išplatino pranešimą, kad Biržų mieste iš namų išėjo ir negrįžo garbaus amžiaus senolė. Artimieji močiutės pasigedo pirmadienį, apie 18 valandą. Nors naktį praleido po atviru dangumi, antradienį, apie 14.30 val., biržietė rasta sutrikusi, bet gyva ir sveika.

Ieškojo su pėdsekiu

Biržų PK viršininkas Deividas Valtaris pasakojo, kad pranešimą apie tai, kad senolė negrįžo į namus, gavo pirmadienį 21.50 val. Išplatinus pranešimą apie dingusią garbaus amžiaus močiutę, gyventojai neliko abejingi – vieni komentavo socialiniuose tinkluose, kiti pranešimais apie galimą močiutės buvimo vietą dalinosi tiesiogiai su policijos pareigūnais ir tai padėjo pareigūnams nustatyti maršrutą.

„Paieškoje dalyvavo Biržų PK policijos pareigūnai, močiutės artimieji, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Kinologų poskyrio vyresnioji specialistė, atliekanti skyriaus viršininkės funkcijas Renata Milaknė su šunimi Cherry Zdanaru ir specialistas Viktoras Golovko su šunimi Kazan Zdanaru“, – sakė D. Valtaris.

Pasak pareigūno, buvo numatyta panaudoti paieškai droną, bet jo nebeprireikė, nes Cherry ir Kazan pavyko aptikti 85- erių biržietės pėdsaką ir, neilgai trukus, močiutė buvo surasta.

Rūpintis artimaisiais – privalome

Biržų PK viršininkas sakė, kad močiutė nesiorientavo aplinkoje, bendravo tik su įvykio vietoje buvusiomis dukromis, sunkiai dėstė mintis, nesugebėjo paaiškinti, kada ir kaip ji atsirado Paežeriuose, kur ir buvo surasta. Nuo Biržų miesto Paežerių kaimas nutolęs apie 4 kilometrus.

„Močiutę pastebėjo Paežerių, buvusio „Šiaudelio“, darbuotojai, ji perduota medikams“, – sakė D. Valtaris.

Parnešime apie dingusią garbaus amžiaus močiutę, buvo skelbiama, kad biržietė serga senatvine dimensija ir Alzheimerio liga, taip pat sunkiai orientuojasi aplinkoje. Deja, senstant užklumpa ligos, naikinančios ne tik kūną, bet ir protą, todėl D. Valtaris akcentavo, kad privalome rūpintis senoliais, senolė jau ne kartą buvo išėjusi nežinoma kryptimi.

„Juolab, žinant sveikatos būklę ir elgesio ypatumus, privalome pasirūpinti savo artimaisiais, nepalikti jų vienų ir užtikrinti nuolatinę priežiūrą bei saugumą“, – akcentavo Biržų PK vadovas.