Bronza ir neįkainojama patirtis bokso čempionate

V. Stapulionio nuotr.
Biržietis Erikas Bogdanas bokso turnyre iškovojo bronzos medalį. Nuotraukoje – su treneriu Virgilijumi Stapulioniu.
Lapkričio 4-6 d. Panevėžyje, „Cido“ arenoje vyko XXII-asis tarptautinis Vitalijaus Karpačiausko, Europos čempiono ir pasaulio bokso čempionato antrosios vietos nugalėtojo bokso turnyras. Turnyre dalyvavo apie 70 boksininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Armėnijos ir Švedijos. Boksininkai kovojo trijose amžiaus grupėse – jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų. Varžybose medalius iškovojo ir biržiečiai.

Jaunių grupėje – bronza

Jaunių amžiaus grupėje, svorio kategorijoje iki 66 kg. kovojo biržiečiai Gediminas Kulbis ir Erikas Bogdanas. Burtai lėmė, jog Gediminas pirmojoje kovoje susitiko su Lietuvos čempionu jonaviškiu ir prieš jį kovą pralaimėjo. Erikas, pirmojoje kovoje susitikęs su Estijos jaunių čempionu, išplėšė pergalę ir pateko į pusfinalį. Ten susirungė su Gedimino varžovu jonaviškiu ir nors iki pergalės trūko labai nedaug, kovą pralaimėjo. Erikas šiame turnyre iškovojo trečiąją vietą.

Pralaimėjo, bet įgijo patirties

Jaunimo amžiaus grupėje, svorio kategorijoje iki 63,5 kg. savo jėgą demonstravo Tomas Kublinskas. Pirmojoje kovoje Tomas susitiko su rimtu varžovu – bokso čempionu iš Armėnijos. Deja, atkakliai kovojęs iki pat pabaigos, biržietis pergalę atidavė armėnui. Nepaisant pralaimėjimo, pasak jaunųjų boksininkų trenerio Virgilijaus Stapulionio, dalyvavimas turnyre ir kovos su aukšto lygio čempionais, biržiečiams buvo labai naudingos – įgijo patirties, kuri ateityje sportininkus pastūmės dar vienu žingsneliu pirmyn.

“Tokiame aukšto lygio turnyre dalyvavome pirmą kartą. Arena didelė, tad streso boksininkams buvo nemažai. Bronzos medalis, mane, kaip trenerį, labai džiugina. Visų savo auklėtinių pasirodymu esu patenkintas, jie kovojo garbingai ir nenusileido stipresniems varžovams. Pergalių norisi visada, tačiau iki jų dažniausiai atveda skausmingi pralaimėjimai ir patirtis. Auklėtiniai iš kitų šalių bokso čempionų galėjo pasimokyti bokso gudrybių, jiems tai buvo didelis ir labai naudingas savęs išbandymas“,- „Biržiečių žodžiui“ sakė V. Stapulionis. Lapkričio pabaigoje biržiečiai planuoja dalyvauti tarptautiniame bokso turnyre Tauragėje.