Pakartotinas vakcinavimas – ką apie tai mano biržiečiai?

B. PETKEVIČIŪTĖS nuotr.
Tre­čią­ja vak­ci­nos nuo ko­ro­na­vi­ru­so do­ze Bir­žų ra­jo­ne pa­skie­py­ti 252 as­me­nys. Pa­sak Bir­žų vak­ci­na­vi­mo cent­ro koor­di­na­to­riaus Jus­to Gre­viš­kio, kol kas di­de­lio žmo­nių ant­plū­džio pa­kar­to­ti­nai pa­si­skie­py­ti nė­ra — vie­ni dar dve­jo­ja, ki­tiems dar ne­suė­jęs ter­mi­nas.
Rugsėjo pradžioje, nuo COVID-19 ligos trečiąja vakcinos doze pradėti skiepyti sveikatos, globos įstaigų, socialinės sistemos darbuotojai ir vyresni nei 65 metų amžiaus asmenys. Biržų rajone trečiąja vakcinos doze jau pasiskiepijo 252 žmonės, didžioji jų dalis – medikai. Tačiau skuba ne visi, vieniems – dar ne laikas, kiti – dvejoja, ar verta.

Skuba ne visi

Biržų rajone sustiprinamąja doze paskiepyti 252 asmenys. Dauguma iš jų – medikai. Biržų r. Vakcinavimo centro kuratorius Justas Greviškis „Biržiečių žodžiui“ sakė, kad skiepytis pakartotinai biržiečiai kol kas nesiveržia.

“Žmonės, kurie buvo pasiskiepiję metų pradžioje, jie suskubo ir trečiai vakcinai. O kokios priežastys nesiskiepyti, atsakyti negaliu. Bet yra daug asmenų, kuriems dar nėra suėjęs terminas, nes trečia dozė gali būti suleidžiama praėjus šešiems mėnesiams po pilnos vakcinacijos. Kiti žmonės pasidaro antikūnų tyrimą ir jei jis parodo, kad antikūnų yra pakankamai, skiepytis neskuba. Bandysime skambinti žmonėms, kuriems jau yra suėję šeši mėnesiai po antrojo skiepo ir kviesime pasiskiepyti trečiąja doze“,- kalbėjo J. Greviškis.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/