Krepšinio legendos trum­pam su­grį­žo į Bir­žus

Ž. Maniko nuotr.
Penk­ta­die­nį bir­žie­čiai tu­rė­jo ga­li­my­bę su­si­tik­ti su krepšinio legendomis: tei­sė­ju R. Bra­zaus­ku, tre­ne­riu V. Ga­ras­tu bei bu­vu­siu krep­ši­nin­ku J. Ka­ziū­nu. Pa­sik­lau­sy­ti sve­čių su­si­rin­ko pil­na sa­lė žmo­nių.
Penktadienį Biržų pilies arsenalo salėje vyko visuomenės susitikimas su Lietuvos krepšinio legendomis, biržiečiais treneriu Vladu Garastu, krepšininku Juru Kaziūnu ir krepšinio teisėju Romualdu Brazausku. Susitikimą vainikavo prieš kelis dešimtmečius žalgiriečių iškovotos tarpkontinentinės Viljamo Džonso taurės pernešimas į Biržų „Sėlos“ muziejų.

Paskolino trofėjų

Susitikime su krepšinio legendomis dalyvavo ne tik ypatingi svečiai, buvę žalgiriečiai, bet ir 1986 metais žalgiriečių iškovota tarpkontinentinė Viljamo Džonso taurė ir kartu – pajėgiausio pasaulio klubo vardas. Šio Lietuvai svarbaus įvykio metu žalgiriečiams vadovavo biržietis V. Garastas. Biržų muziejaus „Sėla“ atstovai pasistengė, kad garsioji taurė miesto šventės proga atkeliautų į Biržus. Visą laiką eksponuota Kauno sporto muziejuje taurė Biržų muziejuje bus laikoma iki šių metų pabaigos.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/