V. Valkiūnas: “’Varzienei ir 100 eurų nepatikėčiau ”

„Biržiečių žodžio“ nuotr.
"Valstiečiai neturi motyvacijos po rinkimų tęsti kovą ir yra nemobilizuoti",-sako V. Valkiūnas.
Buvęs rajono meras ir dabartinis parlamentaras Valdemaras Valkiūnas šokiruotas virsmo Biržų valdžioje, kurį, jo nuomone, inicijavo konservatorių lyderė Irutė Varzienė. “Biržiečių žodis” pakalbino patyrusį politiką apie susidariusią situaciją.

“BŽ”: Biržų rajono savivaldybės taryboje susiformavo naujoji valdančioji koalicija, kurią sudaro konservatoriai, liberalai, socialdemokratai, trys tautininkai-respublikonai bei jokiai frakcijai nepriklausantis meras Vytas Jareckas. Kaip vertinate šį perversmą?

V. Valkiūnas: Žiūrint iš Biržų gerovės pusės, sunku tikėtis gerų naujos koalicijos darbo rezultatų. Veikėjai, kurie ją sudarė, nėra nusiteikę dirbti vienas už visus ir visi už vieną. Gyvenimas parodė, kad šios asmenybės nėra pasiruošusios nuosekliai darbuotis likusius dvejus kadencijos metus. Naujos koalicijos užduotis – kuo mažiau nuostolių padaryti rajonui ir ištraukti be skandalų iki naujų rinkimų bei nesuirti. Pasigedau, kad nauja valdančioji dauguma turėtų aiškią strategiją ir darbų planą 6 metams į priekį. Prieš sudarant sutartį, reikėjo susitarti dėl konkrečios misijos, o jos nėra. Naujos koalicijos veiklos planas yra deklaratyvus. Konkretumo jame nėra.

Senos valdančiosios koalicijos subyrėjimo priežasčių reikia ieškoti „valstiečių“ mąstysenoje po rinkimų ir liberaluose. Pastariesiems arčiau chaosas ir anarchija, nei griežtas ėjimas į priekį. Liberalų valdomas šalis ar kraštas niekada nesuklestės. Manau, kad naujoji valdančioji dauguma nebus stabili, nes liberalai tiesiog užsiims populizmu, stengsis būti matomi ir ruošis kitiems rinkimams. Iš tikrųjų jie yra atgyvena, kuri niekaip nenori nueiti nuo politinės scenos. Didžiulė bėda, kad „valstiečiai“ po rinkimų neturi didelės motyvacijos tęsti kovą ir yra nemobilizuoti.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/

„Biržiečių žodžio“ nuotr.
"Valstiečiai neturi motyvacijos po rinkimų tęsti kovą ir yra nemobilizuoti",-sako V. Valkiūnas.