Medicinos seselės rankose – trečioji poezijos knyga

B. Petkevičiūtės nuotr.
Medicinos seselė ir Biržų literatų klubo „Versmė“ narė Audronė Valeckienė išleido trečiąją savo poezijos knygą „Neužmirštuolių pieva“. Autorė sako, kad užuot tuščiažodžiavusi, kai neturi ką pasakyti, verčiau jausmus išlieja popieriuje...
Prieš metus rašėme apie Biržų ligoninės bendrosios praktikos slaugytoją, literatų klubo „Versmė“ narę Audronę Valeckienę, kuri sausio mėnesį išleido pirmąją savo poezijos knygą. Dabar Audronė rankose laiko jau trečiąjį kūrybos „kūdikį“, pavadintą „Neužmirštuolių pieva“. Knygos autorė daug kalbėti nemėgsta – savo išgyvenimus ir patirtis ji mieliau papasakoja eilėmis, kurias įamžina knygose.

Kuria ne vien sau

“Neturiu tikslo iš to uždirbti, kuriu, nes man tai patinka ir noriu savo mintimis pasidalinti su kitais, kurie galbūt mano eilėse atpažins ir atras save“,- „Biržiečių žodžiui“ sakė biržietė. Naujojoje autorės knygoje „Neužmirštuolių vasara“ skaitytojai ras daugiau nei aštuoniasdešimt eilėraščių ir jie – apie viską: meilę, gamtą, kasdienybę, jaunystę...

“Kai skaitysite mano poezijos knygą, pasinersite į išgyventų jausmų upę. Manau, kad joje surasite ir save. Kartu irsimės pasroviui į ramų užutėkį“,- į skaitytojus knygoje kreipiasi Audronė. Ji savo eilių neskirsto pagal tematiką, kokie išgyvenimai užplūsta, tokius ir užrašo.

“Šioje knygoje sudėjau naujausią savo kūrybą. Eilės apie viską – vienos liūdnesnės, nostalgiškos, kitos – nuotaikingesnės. Kaip ir pats žmogus – vieną dieną jautiesi kupinas energijos, pakylėtas, o kitą – prislėgtas ar liūdnas. Arba kartais mintimis nugrimzti į praeitį, kažką prisimeni, kažko, galbūt, ilgiesi, visa tai ir atsispindi mano eilėse“,- kalbėjo Audronė.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/