O kas pasakė, kad meduolius galima kepti tik šventėms?

Ž. Katkūnaitės nuotr.
Įmonės „Konditerijos dama“ asortimente populiariausias buvo meduolinis namelis, kurį galima susirinkti patiems.
Ne tik šventiniu laikotarpiu, bet ir kitomis progomis namuose pakvimpa kepamų pyragų ar kitų saldumynų aromatas. O ir į svečius einant, norisi nustebinti savo gamybos kepiniu. Bet dažniausiai nėra laiko maišyti, kepti, todėl galima rasti puikią išeitį – užsukti pas „Konditerijos damą“ Liną Striužienę ir išsirinkti patį gardžiausią konditerinį gaminį.

Skonius diktuoja klientai

„Konditerijos dama“ skanėstus gamina jau trejus metus, tačiau kaip sako pati įmonės savininkė Lina, pasibandymai ir savęs ieškojimai skonių pasaulyje prasidėjo kur kas anksčiau. „Pamilti konditeriją man padėjo močiutė. Ji kepdavo biskvitus, todėl mane visada mokė, kad šventė turi būti išskirtinė diena. Nei vienas anūko gimtadienis nelikdavo be skanaus biskvitinio, jos rankomis pagaminto, torto“,- pasakojo Lina.

Anot pašnekovės, šventinis laikotarpis konditeriams prasideda likus keliems mėnesiams iki švenčių. Pats didžiausias darbas – susikurti asortimentą. „Visada stengiuosi kasmet į savo kepinius įnešti naujų vėjų – nuo naujų produktų, skonių iki kitokio dekoro. Šių metų simbolika yra siejama su kiškiu“,- sako Lina.

Ji atkreipė dėmesį, kad būna atvejų, kai naujų skonių jos kepiniams pasiūlo klientai, užsakomam skanėstui paprašę papildomo ingrediento, kuris konditerei patinka ir... pasilieka.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com

 

Ž. Katkūnaitės nuotr.
Saldesniam gyvenimui – morengų ir maskarponės kremo sluoksniuotas desertas su braškėmis

Imame 200 g maskarponės sūrios, 250 gramų grietinėlės (30-36 proc.), cukraus ar cukraus pudros pagal skonį, braškių ir traškių morengų pagal norus.

Maskarponę ištriname su cukrumi ar cukraus pudra, supilame grietinėlę ir išplakame iki standžių putų. Braškes nuplauname ir supjaustome nedideliais gabalėliais (galima naudoti ir trintas braškes). Morengus šiek tiek patrupiname. Viską sluoksniuojame aukštoje taurėje. Puošiame morengais ir braškėmis. Desertukas tikrai lengvai ir greitai pagaminamas. Rekomenduojama suvalgyti per porą valandų, kad morengiukai liktų traškūs.

Susijusios naujienos