Privatūs miško vežėjai suįžūlėjo – nerūpi nei ūkininko nuosavybė, nei keliai... O institucijos tyli?

Ramūno Klingos nuotr.
Ramūnas Klinga piktinasi dėl miško vežėjų savivalės – įmonė ne tik krauna medieną jo žemėje, bet ir niokoja seniūnijos kelius, o atsakingos institucijos nesiima griežtų priemonių.
Nors metai tik prasidėjo, Biržų rajone miško tvarkybos darbams išduota 20 leidimų. O juos jau lydi gyventojų nepasitenkinimas. Biržietis Ramūnas Klinga vieną dieną rado jam priklausančioje žemėje, esančioje Vabalninko seniūnijoje, Lebeniškiuose, sandėliuojamą apvaliąją medieną. Rąstus jo žemėje, be savininko žinios ir leidimo, sukrovė Plungėje registruota įmonė UAB „Gerilita“. „Negaliu toleruoti tokios savivalės“,- pareiškė biržietis.

Kas turtingas, tas – galingas?

R. Klinga teigė, kad dar nėra matęs tokio savivaliavimo, nes, pasak jo, įmonei, „vartančiai“ milijonus, – nėra jokių ribų. Anot pašnekovo, pirmuosius medžių rąstus savo žemėje jis pastebėjo dar prieš Kalėdas. Tada susisiekė su įmonės UAB „Gerilita“ vadovu, kuris pažadėjo medieną išsivežti, o užterštą ir išvažinėtą teritoriją sutvarkyti. Iš to žemės sklypo mediena buvo išsivežta, bet... miško tvarkybos darbus verslininkas tęsė ir... rąstus krovė kitame žemės sklype, kuris taip pat priklauso R. Klingai.

„Absurdiška situacija... Bendros kalbos rasti su įmonės vadovu nepavyko. Jis neklausė, ar gali krauti medieną man priklausančioje žemėje. Tikrai bučiau leidęs, bet kai iš vieno lauko išvežė, o po to sukrovė kitame, supratau, kad taikiai šios problemos išspręsti nepavyks. Visos institucijos, į kurias kreipiausi, negali suvaldyti šios įmonės. Tai ką mums, paprastiems žmogeliams, kalbėti. Jie nesiskaito su niekuo. Važiuojant tuo keliu, netikėtai sugedo automobilis. Kol laukiau pagalbos, sulaukiau... grasinimų ir bandymo susidoroti – vairuotojai miškavežiais bandė „stumti“ mano sugedusį automobilį nuo kelio, netgi iškvietė policiją ir pareiškė, kad trukdau jų darbams. Ir jie liko teisūs... Kodėl taip vyksta? Didžiausias pažeidėjas lieka teisesnis, nei seniūnijos gyventojai?“ – retoriškai klausė R. Klinga.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com