Kasdienės duonos ingredientai – optimizmas ir meilė Biržams

I. Butkevičiūtės nuotr.
Biržietė Ieva Mickevičiūtė – tikra savo krašto patriotė – džiaugiasi, kad čia grįžta jauni žmonės ir nebijo užsiimti mėgstamomis veiklomis.
Pastaraisiais metais žmonės vis dažniau ieško namuose gaminto maisto, kepamos duonos. Biržietė Ieva Mickevičiūtė – savo gimtojo miesto gerbėja, kuri kepa duonelę, suka sviestą ir dėvi apsaugos darbuotojo uniformą. O jos darbo vieta – tikra likimo ironija, duonos kepykloje.

„Tiesiai per aplinkui“ link kulinarijos

I. Mickevičiūtė pripažįsta, kad yra „visiška biržietė“ – čia gimusi, užaugusi ir, baigusi Biržų „Aušros“ pagrindinę mokyklą, mokėsi Biržų technologijos ir verslo centre. Iš pradžių floristikos, paskui sugalvojo, kad ir statybos reikalai būtų neprošal, tad baigė ir statybininko apdailininko profesiją.

„Bet toli nuo kulinarijos niekada nebuvau atitrūkusi. Ypač į šią veiklą pasinėriau laukdamasi dukros“,- apie netikėtą pradžią kulinarijoje prisipažįsta Ieva.

O kodėl iš karto nebandė mokytis šios profesijos Biržų verslo ir technologijų centre? „Todėl, kad žavėjausi augalais, apželdinimo idėjomis, puokščių rišimu... Bet laukiantis dukrytės, matyt, „suveikė“ mamos instinktas – rūpintis skaniu, sveiku maistu. Taip, pradėjusi savo kelią kulinarijoje, nebegaliu sustoti“,- prisipažino Ieva.

Biržietė prisipažino, kad anksčiau ypatingos meilės „virtuvei“ lyg ir nejautė. Taip, pripažįsta ji, tekdavo padėti mamytei. Gaminti ji mokėjo, bet tik tiek – neteikė tam didelės reikšmės. Tačiau, pasak Ievos, visai gali būti, kad polinkis į kulinariją paveldėtas iš močiutės, kuri yra tikra skanėstų gaminimų virtuozė, tortų kepėja. Tiesa, gamina tik sau, bet jos maistas nuostabiai skanus.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/