Brigita Petrulė tapo įkvėpimo šaltiniu tūkstančiams moterų

Asmeninio B. Petrulės albumo nuotr.
Pasak Brigitos Petrulės, sveikas maistas daug kam vis dar asocijuojasi su ryžiais ir virta mėsa. Tai – labai klaidinga nuomonė ir užkertanti kelią imtis pokyčių.
Startavus naujiesiems metams, daugelis į tikslų sąrašą įtraukia norą pradėti sveikai maitintis bei sportuoti. Tačiau sausio mėnesio motyvacija dažnai išgaruoja dar nesulaukus Valentino dienos. “Biržiečių žodžio” šiandienos pašnekovė sveikatingumo trenerė Brigita Petrulė puikiai žino, kaip lengva išsikelti naujųjų metų tikslus ir kaip sunku yra jų laikytis. Biržietė, jau ketvirtus metus gyvenanti saulėtame Marbelos mieste, Ispanijoje, nuotoliniu būdu dirba su gyvenimo būdą norinčiomis pakeisti moterims ir žino, kad ne tik sporto ir mitybos plano sudarymas, bet motyvacijos išlaikymas bus pagrindinė jos užduotis. Kartu su Brigita gyvenimo būdą pakeitė jau ne vienas tūkstantis klienčių, o pačios Brigitos gyvenimo istorija taip pat verta atskiro pasakojimo. Aukšta ir liekna mergina savo racionu susirūpino tuomet, kai su vyru Evaldu pradėjo planuoti vaikus. Jiems norėjo įdiegti teisingus įpročius. „Jeigu tėvų lėkštėse sveikas maistas, sveikai maitintis norės ir vaikai. Turime jiems būti pavyzdžiu,“ – sako pavydėtingos išvaizdos Brigita Petrulė, kuriai už išorinį grožį svarbiau gera savijauta.

Kas lėmė Tavo pačios gyvenimo pokyčius? Ar visą gyvenimą sportavai, sveikai maitinaisi?

Į mano gyvenimą sveika gyvensena atėjo tada, kai su vyru pradėjome svajoti apie šeimą. Tiesiog subrendo laikas ir pajutome, jog abu esame tam pasiruošę. Pati apsisprendžiau, kad turiu bent kurį laiką iki nėštumo maitintis sveikai, atsisakyti visų žalingų įpročių, sustiprinti savo kūną. Tai prasidėjo prieš daugiau nei šešerius metus ir tęsiasi iki dabar. Su vyru visada buvome vieningos nuomonės, kaip norime auginti vaikus, kokioje šeimoje jie turi augti ir kokius įpročius iš mūsų įgyti. Mes esame pavyzdys savo vaikams, tad norėjau ir iki dabar noriu to paties: suformuoti jiems gerus įpročius. Visą laiką siekiu, kad sveika mityba, balansas ir fizinis aktyvumas jiems būtų visiškai natūralūs dalykai. Susilaukus pirmojo vaikelio, sūnaus Matheas’o, po nėštumo buvo likę nemažai kilogramų, todėl motyvacija padaryti didelius kūno pokyčius buvo itin didelė. Buvau stipriai motyvuota ne tik atgauti turėtas kūno formas prieš nėštumą, bet dar jas pagerinti. Ir žinoma man pavyko! Su tiek motyvacijos, valios ir įdėtų pastangų kiek aš įdėjau tada, bet kam pavyktų. Pasiekiau savo išsikeltą tikslą per 3 mėnesius.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/