Maldos namų prieigos – atminimo paminklams, takeliams ar tualetams?

L. Bataitienės nuotr.
Biržų evangelikų reformatų parapijos klebonas kun. Rimas Mikalauskas pastebi, kad atliekant darbus, trūksta susikalbėjimo - jeigu iš anksto būtų derinamas projektas ir atsižvelgiama į pastabas, visuomenė daugiau žinotų ir mažiau piktintųsi.
Tualetas neturėtų užgožti Biržų evangelikų reformatų bažnyčios, nors visuomenėje ir kilo abejonių, kas svarbiau – turistams, o ir vietiniams reikalingas tualetas, ar maldos namai. Regis, dėl visko tariamasi ir, greičiausiai, bus susitarta.

Buvo pylimai, pylimai ir dabar

„Jeigu tualetai bus pastatyti prie elektros skydinės, tai viskas gerai. Bet jeigu atvažiavę į maldos namus žmonės pirmiau pamatys tualetą, o tik paskui bažnyčią, tai atrodytų, jog tualetas svarbesnis. Bažnyčia dėl to nesumenks, bet tualetui dėmesys didesnis“,- šypsosi Biržų evangelikų reformatų parapijos klebonas kun. Rimas Mikalauskas.

Po to, kai savivaldybės administracija pasirašė statybos rangos sutartį dėl teritorijos Biržuose, greta Reformatų ir J. Bielinio gatvių, sutvarkymo darbų, rajone pradėta spėlioti, kas ir kur bus statoma, įrengiama. Kadangi darbų metu neretai pasitaiko neapgalvotų sprendimų, susirūpinta, kad ir šioje teritorijoje, prie maldos namų, neatsitiktų panašiai, kaip sovietiniais metais. Tada, pasakojo kunigas R. Mikalauskas, pamaldų metu, buldozeriai priešais Reformatų bažnyčią sustumdė didžiulius žemių pylimus ir įrengė estradą. Teko klebonui girdėti apie planus nugriauti bažnyčios bokštą, o viduje įrengti sporto salę. „Gal dabar kilnesni tikslai ir paliks bažnyčią“,- šmaikštavo kunigas.

Kol kas vaizdas primena anuometinį – tik buldozeriai naujoviški, o žemių pylimai tikriausiai didesni. Tada buvo tikslas, kad bažnyčios niekas nematytų, o dabar? Projekte numatytų darbų atlikimo terminas – 20 mėnesių nuo darbų pradžios. Savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėja Loreta Munikienė patikino, kad viskas vyksta pagal planą, į pasiūlymus atsižvelgta.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/