Ministras kalba apie siekius, merai – rezultatus

L. Bataitienės nuotr.
Susisiekimo ministras Marius Skuodis žadėjo regionų neskriausti ir kelių asfaltavimui skirti daugiau lėšų.
Rugpjūčio 17 dieną Panevėžyje, apskrities centre, įvyko susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio susitikimas su rajonų merais, kuriame dalyvavo ir Biržų savivaldybės vadovas Vytas Jareckas. Jis pateikė porą klausimų, tačiau kitų rajonų merai negailėjo ir kritikos, ir pasiūlymų, skirtų tiek ministerijai, tiek Lietuvos automobilių kelių direkcijai. Informacijos pateikta daug, o aktualiausia – gali didėti finansavimas keliams asfaltuoti regionuose.

Pinigai neskirti, bet...

„Malonu matyti merus, o Biržuose lankiausi asmeniškai su šeima prieš porą savaičių. Visus Biržus apėjau, mačiau tvarkomas gatves. Žinokite, tikrai yra ką pažiūrėti ir kitiems rekomenduoju“,- Biržų rajonui išskirtinį dėmesį parodė savo pasisakymą pradėjęs ministras M. Skuodis.

Gera naujiena – pirmiausia bus asfaltuojami žvyrkeliai per gyvenvietes. Biržų rajono savivaldybės meras V. Jareckas klausė, kaip bus įgyvendinama programa, kurioje numatytos investicijos keliams tose teritorijose, kur yra kuriamos darbo vietos. Biržų rajono savivaldybei buvo pateikti trys projektai, pasirašytos sutartys, tačiau finansavimas neskirtas. „Ar programa bus tęsiama, ar taip ir liks“,- klausė V. Jareckas. Ministro teigimu, vietinių kelių asfaltavimui tose teritorijose, kuriose kuriamos darbo vietos, buvo numatytos ne programos lėšos, bet pinigai iš rezervo. O kadangi rezervas per mažas visiems poreikiams tenkinti, tai savivaldybė ir negavo lėšų. Beje, ministras patikino, kad ateityje, nors rezervo lėšų gali nelikti, teritorijoms, kur kuriamos darbo vietos, kelių remontui pinigai turi būti skiriami prioriteto tvarka.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/