„Sėlos“ muziejuje – jubiliejinė tapytojo paroda

F. Grunskio nuotr.
Tapytoją Kęstutį Preidžių pristatė muziejininkė Lina Kuncytė.
Biržų muziejuje atidaryta jubiliejinė tautodailininko Kęstučio Preidžiaus tapybos darbų paroda. Parodoje rodomi natiurmortai, peizažai, dvylika Biržų krašto koplyčių, kiti saviti darbai.

K. Preidžius, susidomėjęs biržiečių tautodailininkų darbais, nuo 1986 metų pradėjo dalyvauti parodose ir su savo kūriniais. Netrukus sulaukė pripažinimo. 1990 metais jis buvo priimtas į Lietuvos tautodailininkų sąjungą, o nuo 1998 metų išrinktas ir vadovauja Biržų tautodailininkams.

2006 metais K. Preidžiui suteiktas meno kūrėjo statusas. Tapytojas yra surengęs keliolika autorinių parodų ne tik Biržuose, bet ir kituose Lietuvos miestuose.

1998 metais respublikinėje tautodailininkų tapybos darbų parodoje Adomo Varno premijai laimėti buvo apdovanotas respublikine premija. Šiame konkurse dar pelnė laikraščio „Šiaulių kraštas“ ir parodos žiūrovų prizus.

2013 metais tapo respublikinės tautodailininkų konkursinės „Natiurmorto“ parodos laureatu.

Į parodos atidarymą „Sėlos“ muziejuje atėjo gražus būrys K. Preidžiaus kūrybos gerbėjų. Kūrybinės sėkmės dailininkui linkėjo ir dovanų įteikė Lietuvos tautodailininkai, muziejininkai, rajono valdžios atstovai, bičiuliai.

K. Preidžiaus tapybos darbų paroda „Sėlos“ muziejuje veiks iki rugsėjo 26 dienos.