PORTFOLIO galerija vėl grožiui duris atvėrė

Felikso Grunskio nuotr.
Sandra Bučienė, Lijana Judickaitė ir Asta Fišerienė PORTFOLIO galerijoje tapybos darbų parodos „Siela“ atidaryme
Portfolio galerijoje atidaryta tapybos darbų paroda „Siela“. Parodoje rodomi dviejų panevėžiečių tapytojų – Astos Fišerienės ir Sandros Bučienės – darbai.

Galerijos savininkė Lijana Judickaitė pasidžiaugė, kad daugiau kaip po pusmečio vėl atidarytos galerijos durys kultūrai. Vėl galima skleisti gėrį, minties laisvę.

Pasak Lijanos Judickaitės, paroda „Siela“ ypatinga, nes joje savo profesionalius darbus rodo ne profesionalios menininkės. Šie darbai patvirtina, kad ypač moterims reikalinga saviraiška, būtinybė kurti.

Astos Fišerienės dideliuose paveiksluose pavaizduotos moterys. „Savo paveiksluose rodau moters širdį, vidų, judesį, užsispyrimą“, – sakė Asta Fišerienė.

Sandros Bučienės paveiksluose – dvasingi, paslaptingi, rūke paskendę peizažai. „Man rūkas, tai gamtos siela. Žavi savo gebėjimu apgaubti gamtą, taip suminkštindamas visas linijas. Tarsi paslapties šydu apgaubia tai, kas yra aplinkui“, – savo peizažų turinį atskleidė Sandra Bučienė.

Kūrėjas sveikino menininkių gerbėjos. Pasveikino ir Savivaldybės administracijos direktorė Irutė Varzienė. Ji dėkojo moterims už paveiksluose parodytą nepriklausomą vidinį pasaulį, kuriuo parodoje pasidalinama su visais.

Jeigu moterys taip gražiai dalinasi savo sielos paslaptimis, verta užsukti į Portfolio galeriją parodos pasižiūrėti. Ji veiks iki birželio 26 dienos. Suprantama, jeigu kovotojai su klastingu virusu kokių nors užkardymų ar uždarymų nesugalvos.