„Paziuko teatro“ startas – Biržuose

Asm. archyvo nuotr.
Biržų miesto šventėje žiūrovai turės unikalią galimybę pirmą kartą išvysti „Paziuko teatro“ pasirodymą.
Daugeliui biržiečių gerai žinomas Boriso Dauguviečio mėgėjų teatras po ilgų karantino mėnesių sugrįžta. Liepos 30 dieną 17 valandą Biržų miesto šventėje gyventojus bei svečius jis džiugins neįprastu spektakliu. Be to, šiais metais teatro spektaklių sulauksime daugiau.

Grįžta su naujovėmis

Miesto šventės metu, Nepriklausomybės aikštėje, žiūrovai pirmą kartą šio teatro istorijoje pamatys „Paziuko teatrą“. Anot teatro režisierės Vitos Vorienės, šiais metais jis dar nebus toks, kokį įsivaizdavo iš pradžių. Mat, kol kas, pats „paziukas“ (autobusiukas – aut. past.) bus naudojamas „labiau kaip dekoracija“. Tačiau moteris tikisi, kad kitą vasarą pirminį planą pavyks įgyvendinti ir su juo rengs daugiau pasirodymų.

V. Vorienė sako, kad šio teatro idėja gimė tada, kai sužinojo, jog Biržų „paziukai“ bus pakeisti naujais autobusais. Tada jie ir pateikė autobusų parko direktoriui sumanymą autobusiuką, vadinamą „paziuku“ panaudoti teatre. Pasak teatro režisierės, ši transporto priemonę suteiks galimybę „važinėti po rajoną ir iš karto vaidinti bet kurioje vietoje“.

Taip pat moteris atskleidė, kad liepos 30-ąją vyksiantis spektaklis, kaip ir kiti, kurie pasirodys „Paziuko teatre“, bus apie Biržus, o tiksliau, žymius šio krašto žmones ir biržietiško gyvenimo ypatumus. Tikimasi, kad tokie išskirtiniai spektakliai sudomins žmones ir leis geriau pažinti Biržų kraštą.

Darbų netrūksta

Kad ir koks sunkus buvo karantino laikotarpis, šiuo metu metu teatras darbų ir pasiruošimo būsimiems spektakliams turi per akis. V. Vorienė sako, kad dabar norisi atsigriebti už prarastus mėnesius, tačiau tuo pačiu sunku susikoncentruoti į vieną darbą.

Nepaisant to, moteris baiminasi vieno – kad po tiek įdėtų pastangų viskas vėl sustos, ir pastebi, kad darbas karantino metu buvo visai kitoks. Nepaisant to, šią vasarą Boriso Dauguviečio teatro aktoriai ypač daug repetuoja ir tikisi, kad darbus galės tęsti ir rudenį.

„Visi šie mėnesiai, kai tik leido mums dalyvauti renginiuose, yra labai intensyvūs, darbingi ir kupini didelės vilties, kad tai, ką mes sugalvojome, galėsime ir įgyvendinti“, – lūkesčiais dalinosi Vita. Ji rudenį žada parodyti dviejų, šiame teatre vaidinančių merginų, parašytą pjesę „Knygų klubas“, kuri buvo pripažinta geriausia Lietuvoje. O dar šią vasarą teatras planuoja sudalyvauti festivaliuose Kurtuvėnuose bei Akmenėje ir renginyje, skirtame Baliui Sruogai, kuris vyks Baibokuose.

Biržų kultūra Biržuose, Lietuvoje ir pasaulyje.

logo