Pasaulinėje turizmo parodoje pristatė Kirdonis

V. Juknienės nuotr.
Pasaulinėje turizmo parodoje dalyvavusi Vaiva Juknienė pristatė Kirdonis.
Kovo pradžioje nuotoliniu būdu vyko didžiausia pasaulio turizmo paroda „ITB Berlin Now“, kurioje buvo pristatyti Kirdonys.

Paroda vyksta jau nuo 1966 metų ir siekia suburti pasaulines kelionių, turizmo ir svetingumo industrijų bendruomenes. Šiemet joje dalyvavo pusketvirto tūkstančio žmonių iš 120 šalių.

Paprastai tokioje parodoje dalyvauja didieji pasaulio šalių miestai, kurie pristato savo gražiausius turistinius objektus. Šįkart tokia galimybe pasinaudojo ir VDU kultūros ir turizmo vadybą studijuojanti Biržų rajono Kirdonių universalaus daugiafunkcio centro kultūrinės veiklos organizatorė Vaiva Juknienė, kuri pasauliui pristatė Kirdonis.

„Labai džiaugiuosi, kad turėjome galimybę prisijungti ir dalyvauti šiame turizmo renginyje. Mes, kaip bendruomenė privalome užtikrinti turistams prasmingą patirtį. Tokia proga pasitaiko ne dažnai, norėjome visiems parodyti, kokį turtą turime ir mes. Džiaugiuosi dėstytojais, kurie mus įkvėpė dalyvauti ir padėjo surasti drąsos pristatyti pasauliui tokią mažą bendruomenę“, – sakė V. Juknienė.

„Kurdama ir pristatydama Kirdonyse vystomą turistinį maršrutą, norėjau nusiųsti žinutę pasauliui apie tvarumą, paveldą, turizmą, senuosius kaimo papročius, tarmišką kalbą“,- „Biržiečių žodžiui“ pasakojo Vaiva.

 

V. Juknienės nuotr.
Pasaulinėje turizmo parodoje dalyvavusi Vaiva Juknienė pristatė Kirdonis.

Susijusios naujienos