Paaiškėjo fotografijų konkurso „Aš nežinau, kur einu. Bet aš einu ir fiksuoju“ prizininkai

„Biržiečių žodžio“ nuotr.
I vieta – Gertrūda Danisevičiūtė „Riba“. Nida, 2022 m.
Minint 2022-uosius – Jono Meko metus, Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos Jono ir Adolfo Mekų palikimo studijų centro iniciatyva organizuotas fotografijų konkursas „Aš nežinau, kur einu. Bet aš einu ir fiksuoju“.

Visi norintys, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties ar gyvenamosios vietovės, nuo vasario iki birželio buvo kviečiami dalintis Jono Meko filosofine mintimi atitinkančiais darbais ir jų aprašymais. Konkursui netiko fotografijos, rastos internete ar leidiniuose.

Kiekvienas dalyvis galėjo pateikti ne daugiau, kaip tris fotografijas, sukurtas šiais metais bei argumentuoti, kodėl fotografijose užfiksuotas objektas, vieta ar akimirka yra asmeniškai įdomūs. Fotografijų konkurse „Aš nežinau, kur einu. Bet aš einu ir fiksuoju“ dalyvavo 6 autoriai iš Lietuvos ir Latvijos, sulaukta 16 darbų.

Konkurso vertinimo komisija, kurią sudarė Jono Meko bičiuliai Dalius Naujokaitis ir Arūnas Kulikauskas, poezijos ir kitų menų kūrėjai Rita Venckūnienė ir Lijana Judickaitė bei konkurso organizatorių atstovė Indra Drevinskaitė, peržiūrėję visas konkursui pateiktas fotografijas, įvertino ir geriausiais darbais pripažino Gertrūdos Danisevičiūtės fotografijas „Riba“, „Pažinimas“, „Susitikimas“ (pelnė net 3 prizines vietas) ir Dainiaus Bankausko fotografiją „Tikėjimas gyvenimu“.

Konkurso organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems dalyvavusiems fotografijų autoriams: Dainiui Bankauskui, Lolitai Brazauskaitei-Putramentienei (Loli Braza), Ramūnui Danisevičiui, Gertrūdai Danisevičūtei, Vidai Šernaitei-Kadikienei ir Erikui Kadikiui, kūrybiškai paminėjusiems 2022-uosius – Jono Meko metus! Fotografijų konkurso organizatoriai su konkurso nugalėtojais dėl prizų atsiėmimo susisieks asmeniškai.

Visi fotografijų konkurso „Aš nežinau, kur einu. Bet aš einu ir fiksuoju“ dalyvių darbai iki rugpjūčio 1 dienos eksponuojami Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje (3 aukšte), o konkurso prizininkų darbai papuoš naujai kuriamus Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos Jono ir Adolfo Mekų palikimo studijų centro atvirlaiškius.