Naujosios muzikos grupės debiutas

E. Duderio nuotr.
Grupės sudėtis kinta su kiekvienu kūriniu.
Biržų technologijų ir verslo mokymo centre susibūrė nauja muzikos grupė „Blackwards“. Ją koordinuoja muzikoje nemažą patirtį turintis Elmaras Duderis. Jis, gavęs šios ugdymo įstaigos vadovo kvietimą dirbti, subūrė muzikai neabejingą jaunimą ir spalio 29-ąją įvyko šios grupės debiutinis koncertas

„Blackwards“ sudaro net devyni grupės nariai, iš kurių vieni mokosi muzikuoti padedami draugų, kiti jau puikiai yra susipažinę su muzikos subtilybėmis. „Grupė ketina atlikti senas lietuviškas dainas ir, panašu, kad tai juos veža“,- sakė E. Duderis. Grupei priklauso muzikinės patirties turintys būgnininkas Grantas Lozoris, gitaristas Sai­das Pal­janaus­kas bei saksofonu grojantis Nojus Kristupas Pauša. Neseniai klavišiniais muzikos instrumentais pradėjusi groti bei mėgstanti padainuoti Austėja Šlikaitė taip pat tapo „Blackwards“ nare. Grupėje yra ir dar trys vokalistės – Elinga Grajauskaitė, Gita Glebavičiūtė ir Rugilė Skaringaitė. Prie grupės prisijungė Laurynas Latonas, kuris muzikos mokykloje mokėsi groti pianinu. Draugų paskatintas, bosine gitara groti išmoko Antanas Raupys.

„Jaunimas labai užsidegęs. Buvo laikas, kai į repeticijas rinkdavosi net du kartus per dieną. Pirmasis pasirodymas buvo skirtas mokytojams ir visiems tai buvo didelė naujovė. Ateityje labai tikimės išvažiuoti ir pasirodyti į mokyklos skyrių Vabalninke. Taip pat prašysime galimybės pasirodyti Kultūros centre svarbesnių renginių metu“,- planus atskleidė E. Duderis.

Pirmasis muzikos grupės „Blackwards“ koncertas įvyko Biržų technologijų ir verslo mokymo centre, o po kelių dienų – Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokykloje.