Naujoje poezijos knygoje – eilės suaugusiems ir vaikams

Ž. Maniko nuotr.
Naujausios knygos „Grįžtu į save“ autorius Algirdas Butkevičius sako: “Įkvėpimas ateina savaime, mintyse susikuria eilutė, užsirašau ją... O būna, kad tos eilutės taip mintyse ir pasimeta“.
Penktadienio pavakarę Biržų mieste, Medinukų galerijos kieme, Biržų garbės pilietis Algirdas Butkevičius pristatė naujausią savo poezijos knygą „Grįžtu į save“.

Pasiklausyti autoriaus poezijos kiemelyje, kuriame įsikūrusios ir A. Butkevičiaus dirbtuvės, susirinko būrys žmonių, prijaučiančių jo kūrybai. Muzikiniu fonu pasirūpino Laimos ir Artūro Aukštuolių duetas. Grįžtu į save“ yra antroji A. Butkevičiaus poezijos knyga. Autorius taip pat yra parašęs knygą apie iškilius Biržų krašto žmones „Biržų krašto siluetai“. Naujojoje poezijos knygoje sudėtos eilės, skirtos ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.

“Knygą paruošiau greitai. Per kelias dienas surinkau savo eilėraščius ir sudėjau į vieną knygą. Netekus žmonos, man buvo sunkus metas, reikėjo užsiėmimo, tai ir sugalvojau išleisti knygą“,- „Biržiečių žodžiui“ sakė A. Butkevičius.

Paklaustas, kaip gimsta eilės, autorius sakė, kad didelių pastangų jam nereikia. “Įkvėpimas ateina savaime, mintyse susikuria kokia eilutė, užsirašau ją, arba visas posmelis susidėlioja iš karto. O būna, kad tos eilutės taip mintyse ir pasimeta“,- kalbėjo rašytojas.

Jis sakė suprantantis, kad poeziją apskritai skaito tik keli procentai žmonių, bet geri atsiliepimai apie jo kūrybą autorių visgi džiugina.

“Malonu, kai sulaukiu atsiliepimų, nors dažniausiai tai – tik mano amžiaus žmonės, skaitantys poeziją. Iš jaunimo jokių atsiliepimų dar negirdėjau“,- sakė A. Butkevičius.

Pasiteiravus, kodėl knygai parinko būtent tokį pavadinimą, jis išdavė: “Yra rašytojų, kurie pavadinimus knygoms renkasi taip: užsirašo kokį šimtą variantų ir paskui renkasi. O man šis pavadinimas iškart dingtelėjo ir kitų jau nebegalvojau. Sugrįžimas į save – tai sugrįžimas į savo vidų, mintis, asmeninius išgyvenimus“,- sakė knygos autorius A. Butkevičius.