Nacionalinė ekspedicija

„Biržiečių žodžio“ nuotr.

Leidybos namai „Terra Publica“ kviečia susitikti rugsėjo 25 d. (trečiadienį) 18.00 val. Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje (J. Radvilos g. 3, Biržai), kurioje vyks LRT projekto „Nacionalinė ekspedicija“ dalyvių Selemono Paltanavičiaus ir Edmundo Jakilaičio susitikimas su Biržų gyventojais ir diskusija apie visas įgyvendintas ekspedicijas. Biržų gyventojai išsikovojo šį apsilankymą konkurse ir buvo pati aktyviausia miestų bendruomenė. Renginio metu bus galima įsigyti „Nacionalinės ekspedicijos“ knygų ir gauti dalyvių parašus.

Prieš metus skaitytojams buvo pristatyta pirmoji nacionalinės ekspedicijos knyga „Nemunu per Lietuvą“, kuri tapo perkamiausia pažintine knyga Lietuvoje 2017 m. Į antrąją serijos knygą „Vysla per Lenkiją“ sugulė mažai girdėti Lietuvos istorijos pasakojimai, netikėti kultūriniai ir etnografiniai atradimai, intriguojami, stereotipus laužantys Lietuvos ir Lenkijos bendrumai bei skirtumai. Tai kelionių vadovas norintiems keliauti, kulinarijos knyga gurmanams, istorijos vadovėlis patriotams (ir ne tik). Naujausia trečioji serijos knyga „Dniepru per Ukrainą“ apima Ukrainos šalies didybės paslaptis, istorinius klodus, susijusius su Lietuva, bei gamtos ypatumus.

Selemonas Paltanavičius - Lietuvos prozininkas gamtininkas, fotografas, aplinkosaugininkas, knygų vaikams ir „Nacionalinė ekspedicija“ knygų serijos autorius.

Edmundas Jakilaitis - Lietuvos televizijos žurnalistas, laidų vedėjas, prodiuseris bei „Nacionalinė ekspedicija“ dalyvis.