I. Butkevičiūtės nuotr.
Menininkas Marius Abramavičius kalbėjo, kaip sukuria „daugiasluoksnį pasaulį“ nuotraukose.
Biržų krašto muziejus „Sėla“ visoje Lietuvoje organizuojamuose renginiuose „Naktis muziejuje“, kartu su pirmaisiais organizatoriais, pradėjo dalyvauti nuo 2005 metų. Kasmet pasirenkama vis nauja tema, o šiemet muziejininkai kvietė sapnuoti ir sapnais pasidalinti su biržiečiais. Tik lankytojų buvo mažoka.

Pagalvių ir sapnų istorijos

Biržiečiai pastebėjo, kad šiemet renginys sulaukė kur kas mažiau lankytojų nei ankstesniais metais. „Kažin kas galėjo turėti tam įtakos... Gal tai, kad oras pasitaikė labai geras ir daug biržiečių išvažiavo į pajūrį, o gal nusprendė užsiimti daržininkyste...“,- svarstė biržiečiai.

Gerokai prieš renginį muziejininkės kvietė biržiečius papasakoti apie savo sapnus, kurie buvo sudėlioti į kolektyvinį rinkinį muziejaus kieme, ant šiam tikslui paruoštų drobių – paklodžių.

Menininko Rimvydo Pupelio paroda „Meko sapnai“ plevėsavo ant tarp virvelių, ištemptų tarp pilies medžių.

Nakties muziejuje lankytojai galėjo pasigrožėti pagalvių paroda „Minkštai pasiklosi – kietai išmiegosi“, kurią pristatė muziejininkė Snieguolė Kubiliūtė. Kaip minėjo muziejaus darbuotojos, ruošusios šią parodą, visos daug dirbo ir stengėsi, kad rezultatas džiugintų lankytojų akis.

Muziejininkės važiavo į Pasvalio rajoną, Narteikių kaimą ir Švenčionių rajoną parsivežti unikalių, rankų darbo pagalvių užvalkalų – siuvinėtų ir mereškuotų. Parodos organizatorės pasidžiaugė, kad ir biržietės Julijonos Čeponytės – Samienės austi užvalkalai papuošė kolekciją.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/