Kukliosios biržietės „Sound Modesty“ žengia į didžiąją sceną

Asmeninio albumo nuotr.
Dainininkės pasirinko Beno Aleksandravičiaus (sceninis slapyvardis „ba.”) komandą.
Televizijos projektai dažnai tampa tramplinu jauniems atlikėjams, kurie nori prasiveržti į muzikos padangę. Viename iš tokių projektų – „Lietuvos balse“ – šiemet savo jėgas išbando ir trys biržietės: Biržų „Saulės“ gimnazijos 11-okė Martyna, abiturientė Enrika ir „Aušros“ pagrindinės mokyklos 8-okė Meda. Muzikos projekte debiutavusios merginos stebina savo ryžtu ir užsispyrimu – visos turi puikius muzikos pradmenis, repetuoja pačios, individualiai. Grupę „Sound Modesty“ sukūrusios drąsios moksleivės įsitikinusios, kad turint vidinio parako galima nuversti kalnus. Ir nors savo grupės pavadinime jos akcentuoja kuklumą, tačiau pokalbio metu tampa aišku, kad jaunosios kartos stiprybė – pasitikėjimas savimi ir komandinio darbo dvasia.

Merginos, kokia buvo jūsų muzikinio kelio pradžia? Kada supratote, kad jaučiate aistrą dainuoti?

Enrika Gokaitė: Antroje ar trečioje klasėje pradėjau lankyti muzikos mokyklą, nes norėjau išmokti groti pianinu. Tačiau mane iškart taip sužavėjo dainavimas chore, kad pianinu groti jau nebenorėjau. Su kiekvienais metais muzikos mokykloje vis labiau pamilau muziką ir dabar be jos neįsivaizduoju savo gyvenimo. Paskutiniais muzikos mokyklos metais mokytoja pasiūlė išmėginti solinį dainavimą ir dainavimą duetu su Martyna, nuo tada rimtai pradėjau galvoti apie muzikinę karjerą. Po muzikos mokyklos baigimo turėjau keletą pamokų pas profesionalią vokalo mokytoją.

Martyna Morkvėnaitė: Mano muzikinis kelias prasidėjo kiek anksčiau, dar darželyje. O vos tik pradėjus eiti į pirmąją klasę taip pat ėmiau lankyti ir muzikos mokyklą. Ten mano neapčiuopiamos svajonės įgavo „kūną“: prasidėjo koncertai, gavau daug sceninės patirties. Aišku, jaudulys visuomet yra, bet su juo kovoti tampa vis lengviau. Iš pradžių dainavau chore, neilgai trukus mane pastebėjo choro vadovė, pakvietė išbandyti solo. Šis kelias reikalavo ir ašarų, ir daug darbo. Neišvengiau klaidų, tačiau iš jų mokiausi ir visa tai padėjo man eiti šiuo keliu.

Meda Burbulytė: Aš taip pat esu dainininkė nuo darželio laikų. Vėliau supratau, kad noriu to mokytis rimčiau, tad po pamokų lankiau muzikos mokyklą. Čia išbandžiau visas dainavimo kryptis: dainavau ir solo, ir ansamblyje, ir chore.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/