Idėja negali numirti, kai kūrėjas mato prasmę

Ž. Maniko nuotr.
Prieš penkerius metus, po dešimties metų Lijanos Judickaitės veiklos, Portfolio tapo apčiuopiamu kūriniu - įkurta kavine-galerija.
Šiemet PORTFOLIO art/studio cafe švenčia savo kūrybinės veiklos 15 metų jubiliejų. PORTFOLIO vadovė ir įkūrėja Lijana Judickaitė patikino, kad PORTFOLIO Biržams dovanos ne vieną įsimintiną reginį. Pirmasis – Remigijaus Kriuko stiklo paroda „Mažojo Karaliaus Visata. Epizodas Nr. 1“, kurią jau gali aplankyti. „Norime padovanoti šią gimtadienio dovaną savo ištikimiems lankytojams. Norime perduoti žinią – Jūsų aktyvus palaikymas yra mūsų veiklą skatinantis rodiklis dirbti dar geriau ir, žinoma, su meile“- sako galerijos įkūrėja L. Judickaitė.

Deklaruojate 15 metų veiklos jubiliejų. Kas tapo atspirties tašku, nuo kurio skaičiuojama PORTFOLIO pradžia?

Veiklą pradėjau 2007 metais, kai atsirado šios patalpos. Tiesą pasakius, tai tarsi dvigubas jubiliejus – veikiame 15 metų, o kavinė gyvuoja 5 metus. Prisimenant, kavinės-galerijos atidarymo nebuvo. Tiesiog atrakinome duris ir laukėme klientų. Visus tuos metus, kai kūrėmės, čia vyko įvairūs kultūriniai renginiai. Paskui palengva įsisiūbavo – kūrybinę veiklą vykdėme įvairiose Lietuvos miestuose, ne tik Biržuose. Organizuodavome parodas, plenerus, bendradarbiavome su daug muziejų. Viskas buvo daug plačiau, bet susiaurėjo tik Biržuose, kur ir koncentruojamės.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/