Dainų ir muzikos šventė Vabalninke

A. Garbausko nuotr.
Scenoje pasirodžius Irinos Šakuro vadovaujamo Nausėdžių moterų vokalinio kvarteto kolektyvui, salėje neliko abejingų – visi lingavo ir dainavo kartu: „Nors mažą pušelę, maldauju, palik“...
Baigiantis rudeniui, penktadienio vakarą, į Vabalninko kultūros namuose suorganizuotą dainų ir muzikos šventę „Du – smagu, trys – puiku“ rinkosi pėsti ir važiuoti, iš Vabalninko ir tolesnių kraštų žiūrovai.

Apie pusantro šimto vietų salė buvo pilnutėlė. Renginio organizatorė ir vedėja Audronė Stapulionienė priminė, kad Vabalninke organizuojama dainų ir muzikos šventė „Du – smagu, trys – puiku“ tapo tradicine, populiaria, žiūrovų ir atlikėjų laukiama. Šįkart ji jau devintoji. Kaip pasakoja Audronė, į kvietimą dalyvauti atsiliepė net dvylika kolektyvų, o jie ne tik iš Biržų rajono, bet ir iš Rokiškio – Juodupės, Kupiškio – Subačiaus.

Šventę atidarymui skirta daina pradėjo Vabalninko kultūros namų meno vadovas Petras Matulis su pagalbininke Vaida. Savo nuoširdžiomis dainomis žiūrovus džiugino Gaižiūnų bendruomenės šeimyninis duetas Vida ir Adolfas Jasinevičiai – jie ir Vabalninko kultūros namų folkloro ansamblio „Saulala“ dainininkai, ir Vabalninko bažnyčios choristai. Nuolatinis šios šventės dalyvis – Jono Strunkio vadovaujamas Kupreliškio moterų ansambliukas. Žiūrovams patiko paprastos, daugeliui žinomos, Irinos Šakuro vadovaujamo Nausėdžių moterų vokalinio kvarteto, dainos. Gausių plojimų sulaukė Parovėjos vyrų duetas, vadovaujamas Vytauto Kavaliausko. Maloniai nuteikė ir Biržų kultūros centro dainininkų Linos Januševičienės ir Richardo Mikšio dainavimas. Vabalninko krašto atlikėjai Petras Matulis ir Vaida Eriksonienė dainavo žinomas dainas, o jiems pritarė visi žiūrovai.

Sudėtingus muzikinius šedevrus atliko Vabalninko Balio Sruogos gimnazijos mokinių instrumentinė grupė, vadovaujama Redos Grinkienės.

Baigiantis renginiui, A. Stapulionienė pakvietė visus atlikėjus į sceną ir pakvietė juos atvykti į kitais metais vyksiančią jubiliejinę, dešimtąją, šventę „Du – smagu, trys – puiku“. Salėje nugriaudėjo plojimai ir visų – atlikėjų bei žiūrovų, atliekama daina „Mūsų dienos, kaip šventės“...

Kolektyvų vadovams organizatoriai įteikė spindinčias taures su specialiu užrašu ir dovanėles. Padėkota pagrindiniams renginio rėmėjams – Biržų kultūros centrui, Rasai Stankevičienei, Irutei ir Rimui Skvereckams. Žiūrovai skirstėsi į namus patenkinti, išgirdę jiems žinomų dainų, pasidžiaugę geru laiku ir pabendravimu.