Dainavimo ir scenos chemija

Asmeninio archyvo nuotr.
Gedas Naktinis, kurio šaknys yra Biržuose, gyvena ir mokosi Klaipėdoje. Dainavimas – jo didysis pomėgis ir tikėtina, jog mes dar išgirsime apie jį, naują scenos žvaigždę.
Rugsėjo 1-oji į mokyklas sukvies mokinius. Kaip ir tūkstančiai Lietuvos moksleivių, keturiolikmetis Gedas Naktinis pradės naujus mokslo metus. Šiandien tikrai ne apie tai, kokie jie bus – nuotoliniai ar klasėse. Šiandieninis pasakojimas – apie jaunuolį, kuris paskutinėmis vasaros dienomis grįš iš Biržų į Klaipėdą, atvers gimnazijos duris, mokysis ir... dainuos.

Gimti kraštai

„Dainuoti pradėjau anksčiau nei kalbėti, taip sako mano tėvai“, – šypsosi Gedas. Jis, panašu, yra kylanti Lietuvos pop muzikos scenos žvaigždė, ne vieno tarptautinio ir televizijos konkurso dalyvis bei laureatas. G. Naktinio šaknys – čia, mūsų krašte.

„Nors gyvenu ir mokausi Klaipėdoje, mano ryšys su Biržais yra didžiulis. Visų pirma, mano tėvai yra biržiečiai. Egidijus ir Ginta Naktiniai yra kilę iš Nemunėlio Radviliškio. Čia, Biržuose, gyvena dvi mano močiutės, sesuo Reda Germaniškyje ir dar daug artimųjų Nemunėlio Radviliškyje. Visos mano vasaros praleistos pas močiutę kaime. Esu kaimo vaikas ir visai nesvarbu, kad gyvenu mieste. Kai tik yra galimybė, visada su šeima važiuojame į Biržus. Pavasarį pabaigiau 8 klases Klaipėdos Sendvario progimnazijoje. Naujus mokslo metus pradėsiu ne progimnazijoje, o jau gimnazijoje! Labai laukiu, nekantrauju susipažinti su nauju kolektyvu. Save galiu apibūdinti, kaip labai žingeidų, malonų ir savimi pasitikintį žmogų. Draugai sako, kad esu siekiantis užsibrėžto tikslo“, – pasakoja jaunuolis.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/