Biržų roko grupės „Sommer“ ir „Lycoria“ nepaliko abejingų

E Šarkūno nuotr.
Biržų roko grupių „Sommer“ ir „Lycoria“ nariai Samanta Šinkevičiūtė, Osvaldas Budriūnas, Vėjūnė Vinciūnaitė, Laurynas Dulieba, Žygimantas Varekojis, Žygimantė Žagrakalytė, Nemunas Kėželis ir vadovas Elmaras Duderis iš Lietuvos jaunimo „Talentų ringo“ grįžo su didžiuoju prizu ir padėkos raštais.
Šeštadienį Biržų roko grupės „Sommer“ ir „Lycoria“, kartu su vadovu Elmaru Duderiu, vyko į Ramygalą, 5-ąjį Lietuvos jaunimo „Talentų ringą“. Biržiečiai, sužavėję ne tik komisiją, bet ir žiūrovus, demonstravo kūrybiškumą ir grįžo su didžiuoju prizu bei padėkomis.

Parodyti talentą ir atskleisti save

Į festivalį suvažiavo atlikėjų iš kelių Lietuvos miestų, taip pat ir Biržų. Roko grupės į „Talentų ringą“ vyko ne tik parodyti savo talentą, atskleisti save, bet ir įrodyti, kad net ir toks nedidelis Biržų miestelis turi gerų atlikėjų.

„Sommer“ ir „Lycoria“ – gimnazijos mokinių roko grupės, susikūrusios maždaug prieš metus. Abi grupes vienija tikslas atskleisti savo muzikaliąsias puses ir pripildyti žmonių širdis emocijomis, kurias atskleidžia atliekami roko stiliaus kūriniai.

Grupę „Sommer“ sudaro: vokalistė Samanta Šinkevičiūtė, būgnininkas Osvaldas Budriūnas, gitaristai Vėjūnė Vinciūnaitė ir Laurynas Dulieba bei bosistas Žygimantas Varekojis.

Grupės „Lycoria“ nariai: vokalistas Nemunas Kėželis, būgnininkė Žygimantė Žagrakalytė, gitaristai Odrė Pakalnytė ir Laurynas Dulieba bei bosistas Simas Tatoris.

Sulaukė palaikymo

Pamatę skelbimą apie vyksiantį „Talentų ringą“, šių biržiečių jaunimo grupių nariai nieko nelaukę užsiregistravo.

Nuvykę į Ramygalą, sulaukė ne tik smagių, geros nuotaikos atlikėjų palaikymo, bet ir šilto organizatorių sutikimo. Konkurse dalyvavo 18 dalyvių, o kol komisija skaičiavo taškus ir vertino dalyvių pasirodymus, scenoje ne tik žinomus kūrinius, bet ir savo parašytą dainą atliko grupė „ZAZA“.

Didysis prizas, padėkos raštas ir nominacija

Pagaliau paskelbė rezultatus. Grupė „Sommer“ tapo „Talentų ringo“ didžiojo prizo laimėtoja, o „Lycoria“ apdovanota padėkos raštu. Biržietė Gintarė Šepetytė, kurios sceninis vardas AMBER, atlikusi savo kūrybos dainas, nominuota kaip kūrybiškiausia atlikėja.

„Talentų ringas“ – tai konkursas jaunimui, kuriuo siekiama atskleisti ir pristatyti gebėjimus plačiai auditorijai, plėsti veiklos ir sceninę patirtį, skatinti jaunus žmones būti aktyviais, dalytis idėjomis, bendrauti ir bendradarbiauti.