Biržiečių šokiai sulaukė pripažinimo

Kolektyvo nuotr.
Biržų kultūros centro šokių kolektyvas „Verpetas“ apdovanojimą pelnė pirmą kartą.
Po metų pertraukos, praėjusį savaitgalį, Kuršėnuose įvyko kasmetinis Lietuvos Šiaurės krašto suaugusiųjų liaudiškų šokių kolektyvų konkursas-festivalis „Suk, suk ratelį“. Renginyje dalyvavo 24 kolektyvai, kurių gretose ir Biržų rajono šokėjai.

Biržų „Saulės“ gimnazijos jaunimo liaudiškų šokių kolektyvas konkurse rajonų centrų kategorijoje užėmė trečiąją vietą (kolektyvui vadovauja Asta Vaitiekūnienė).

O Biržų kultūros centro jaunimo liaudiškų šokių grupė „Raitytinis“ ir vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Verpetas“ paskelbti Lietuvos Šiaurės krašto suaugusiųjų liaudiškų šokių kolektyvų konkurso-festivalio „Suk, suk ratelį“ laureatais (kolektyvų vadovė Danguolė Kalkienė).

Visi šio konkurso laureatai laimėjo pereinamąjį prizą – taurę, kuri iš rankų į rankas keliauja nuo pirmųjų konkurso metų. Biržų kultūros centro jaunimo liaudiškų šokių grupė „Raitytinis“ laureatų statulėlę parveža antri metai iš eilės, o vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvui „Verpetas“, kuris gyvuoja tik ketvirti metai, šį apdovanojimą laimėjo pirmą kartą.

Renginio metu scenoje sukosi merginų, senjorų, vyresniųjų ir jaunimo šokių grupės. Visi kolektyvai parodė po 2 konkursinius šokius, o juos stebėjo ir vertino kompetentinga komisija – atstovai iš Lietuvos nacionalinio kultūros centro.

Pirmą kartą tarprajoninis choreografinių kolektyvų konkursas „Suk, suk ratelį“ buvo surengtas dar 1976 m. Jo sumanytojai – Šiaulių rajono choreografė Vanda Verkulienė ir tuometinė Kultūros skyriaus vedėja Rimutė Jasevičienė. Tradicijos tęsiamos iki dabar. Renginio tikslas ne tik parodyti save ar susipažinti su naujais kolektyvais, bet ir tarpusavyje pasivaržyti. Konkurso pabaigoje buvo paskelbtos laimėtojų nominacijos.

Renginys, nors vyko laikantis visų pandemijos reikalavimų, užsitęsė iki vėlumos.