Kepyklos laukų bitynas – pramonės įmonės draugystė su gamta

„Biržų duonos“ nuotr.
Dažnas skanaudamas „Brolių medaus“ nė nesusimąsto, jog šio gardėsio gamintojų – bičių – ūkio šeimininkai yra kupiškėnai broliai Ignas ir Vilius Jackevičiai.
Jau dvejus metus, Biržų pakraštyje, laukuose tarp saulės kolektorių, sėkmingai gyvuoja „Biržų duonos“ bitynas. Darbščiųjų bitelių dėka kepyklos krautuvėlių lankytojai visoje Lietuvoje gali įsigyti gardaus medaus ir jo skonio guminukų. Šiuo natūraliu skanėstu gardinami ir kai kurie „Biržų duonos“ gaminiai.

Medaus kelias

Mintis įkurti kepyklos laukų bityną išsirutuliojo „Biržų duonai“ bendradarbiaujant su kupiškėnais bitininkais broliais Ignu ir Viliumi Jackevičiais.

„Įmonė „Biržų duona“ mums visada imponavo, kaip inovatyvi, išskirtinė bendrovė, puoselėjanti tvarumą. Mums visada patiko jų komunikacija, visad į juos lygiavomės, o dabar džiaugiamės gražia draugyste“,- „Biržiečių žodžiui“ sakė vienas iš įmonės „Brolių medus“ brolių.

Broliai bitininkai įkurdino kepyklos laukuose keliolika bičių šeimų, o bičių namelius, tiksliau avilius, kad joms gyventi būtų smagiau dekoravo Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokyklos jaunieji dailininkai. Sugalvotas ir linksmas reklaminis šūkis, skelbiantis, kad gardžių bandelių privalgiusios bitės, neša skanų medų.

Pasirodo, kad ne tik skanų, bet ir gausų – viena bičių šeimyna per sezoną vidutiniškai prineša apie 70 kilogramų medaus. „Kepyklos fabrikas – miesto pakraštyje. Aplink laukai, netoli miškas, ideali vieta bitėms. Jos prineša ir liepų, ir pavasarinio medaus, tad jo netrūksta nuo gegužės iki rugpjūčio vidurio. Mes užtikriname avilių priežiūrą, o surinktą medų, su visais koriais, gabenamės namo, išsukame ir parvežame atgal į Biržus, o iš ten medus iškeliauja į „Biržų duonos“ krautuvėles po visą Lietuvą“,- pasakojo V. Jackevičius.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/