
Naujausios
-Šiuo metu aplinkui daug neigiamų emocijų, ryškus žmonių susiskaldymas. Kaip jūs išgyvenate pandeminį laikotarpį ir kaip Jums sekasi irtis per pandemijos vandenis?
- Labai skauda širdį, kad esame išsidraskę, įsiskaudinę, pikti, susiskaldę, kupini nepasitikėjimo savimi ir vieni kitais. Ir tik nepamatuojamo proto, didelės širdies žmogus – vedlys gali viską suvaldyti ar bent pabandyti mus sutaikyti, suvienyti. Kol kas sunku įžvelgti, kas, kaip ir kada tai galėtų padaryti. Žinau viena- reikia skleisti geras emocijas, nes paleista bet kokia bloga energija, sukelia dar daugiau negatyvo, pykčio. Reikėtų vadovautis japonų filosofija, kurie po baisiausių negandų, žemės drebėjimų susitelkia sakydami, kad jei negali pakeisti to, kas įvyko, neverk ir galvok, kaip toliau gyventi. Tik geroji žinia, supratimas, kad tai ne amžina gali padėti žmogui išgyventi sunkiausiais momentais. Ir dar- daug žmonių yra patyrę baisesnių situacijų ir dažnai pati sau sakau, kad karas yra už viską baisiau. Todėl šioje sunkioje tarptautinėje situacijoje reikia visiems suvokti, kad nėra nieko baisiau už karą ir būti ypač vieningiems, stengtis jo visais būdais išvengti. Būtina pamiršti vienadienes nuoskaudas, nesusikabėjimus ar nesusipratimus. Šiandien būtina vienybė, sveikas, protas, susitelkimas.
Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/

Reikės: 20–25 slyvų, 125 g miltų, 150 g cukraus žiupsnelio rudojo cukraus (užbarstyti ant slyvų), žiupsnelio druskos, 120 g minkšto sviesto, 2 kiaušinių, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštelio malto imbiero (nebūtinai), 1 šaukštelio cinamono (nebūtinai).
Gaminimas: kepu 25 cm skersmens silikoninėje formoje. Sumaišau miltus, kepimo miltelius, druską. Į kitą indą sudedu sviestą, cukrų, kiaušinius ir išplaku elektriniu maišytuvu. Į gautą masę sukratau miltus ir viską gerai išmaišau. Kepimo indą ištepu sviestu ir supilu tešlą. Išdėlioju pusiau perpjautas slyvas be kauliukų. Apibarstau ruduoju cukrumi (kartais dar cinamonu ar imbieru). Kepu 40–45 min. 180 °C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrunda.
Alternatyvos: Kai neturiu slyvų, kepu su obuoliais, kriaušėmis. Labai mėgstu patiekalus puošti džiovintais vaisiais (tiesiog supjaustau citriną, apelsiną, greipfrutą, pavolioju cukruje ir išdžiovinu džiovyklėje).

