Įmonę sostinėje įkūręs biržietis Rokas Ranonis: „Saulės elektrinės - jau nebe ateitis, o dabartis“

Asmeninio albumo nuotr.
Baigęs elektros inžinerijos studijas, biržietis Rokas Ranonis Vilniuje su kolege įkūrė įmonę, kuri užsiima saulės elektrinių bei automobilių įkrovimo stotelių įrengimu: “Šiais laikais inžinieriai yra būtini, nes jie kuria mūsų ateitį“.
Biržietis Rokas Ranonis, įgijęs elektros ir automatikos inžinerijos bakalauro laipsnį, iškart po studijų, su kolege Vilniuje įkūrė savo įmonę „Suntectum“, kuri užsiima saulės elektrinių bei elektromobilių stotelių įrengimu. Jaunasis verslininkas ir elektros inžinierius sutiko su biržiečiais pasidalinti savo žiniomis ne tik apie vis modernėjantį šiuolaikinį pasaulį ir saulės elektrinių naudą, bet ir apie šeimą bei joje įgytas vertybes.

Kaip manote, kokią įtaką jaunam žmogui daro šeima? Ko jūs išmokote iš savo tėvelių?

Šeima, tai viena didžiausių žmogaus gyvenimo vertybių. Man šeima yra tai, kas mane suformavo kaip asmenybę, nes su ja prabėgo mano visa vaikystė. Šeima mane išmokė mylėti ir suprasti, kas yra sunku, kas yra lengva, padėjo tobulėti srityje, kurioje dabar ir esu. Su šeima dažnai diskutuojame apie viską, apie pasiektus rezultatus ir ateities planus.

Studijos ir darbas – ar jaučiatės atradęs savo pašaukimą?

Gyvendami komforto zonoje, žmonės dažnai bijo ieškoti naujų galimybių, kur galėtų save realizuoti ir atrasti savo pašaukimą. Visada norėjau būti nepriekaištingas savo srities specialistas ir sukaupta patirtimi dalintis su kitais žmonėmis. Baigiau elektros ir automatikos inžinerijos bakalauro studijas ir dar besimokydamas supratau, kad tai buvo vienas teisingiausių sprendimų mano gyvenime. Tai buvo patirtis, kuri mane kardinaliai pakeitė kaip žmogų ir suteikė labai daug gyvenimiškos patirties. Esu įsitikinęs, jog elektros inžinieriai – tai inovuojantys, tobulinantys ir saugias elektros bei elektronikos sistemas kuriantys specialistai, kurių labai reikia, nes jie yra mūsų ateitis.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com