Gyventojai nesulaukia nei darbų, nei kompensacijų, nei... komunikacijos

K. Švedarauskaitės nuotr.
Vabalninko, Pergalės gatvės 8A namo gyventojai sumišę: elektrines virykles įsigijo, bet jų „pasijungti“ negali – elektros instaliacijos remonto darbus turėjęs atlikti rangovas taip ir nepasirodė.
Ne tik Biržų, bet ir Vabalninko miesto, Pergalės gatvės 8 A daugiabučio gyventojai papuolė į keblią situaciją – stringa dujų balionų atsisakymo programos įgyvendinimo darbai. Nors elektrines virykles gyventojai įsigijo, tačiau spalio-lapkričio mėnesiais turėję vykti elektros instaliacijos pritaikymo darbai taip ir neprasidėjo.

Kas rūpinasi projektu?

Kodėl elektrinių viryklių montavimo darbai nepradėti, niekas nepaaiškino. Vabalninkiečiai nerimauja, ar dėl tokio vėlavimo jie dar galės pretenduoti į kompensacijas, kurios priklauso. Žmonės baiminasi, kad gali sulaukti baudų, mat pagal Energetikos ministerijos planą, dujų balionai daugiabučiuose turėjo būti „išgyvendinti“ dar iki šių metų lapkričio pabaigos.

„Elektrinės viryklės nupirktos, stovi neišpakuotos ir tik vietą butuose užima, negalime jomis naudotis, nes name vis dar nepakeista (kaip buvo žadėta) elektros instaliacija. Namo administratorius nieko neinformuoja, nieko nežino. Po ilgų ieškojimų mus pasiekė informacija, kad rangovas šiemet jau nebespės atlikti darbų. Kas? Kodėl? Kaip? Niekas nedetalizuota. Įdomu, kiek dar reikės laikyti nupirktą viryklę nenaudojamą ir kas už tai yra atsakingas. Kodėl nėra jokios priežiūros vykdomiems projektams“,- prašė išsiaiškinti Vabalninko Pergalės gatvės 8 A namo gyventoja.

Jai pritarė ir kita to paties namo gyventoja: „Dujų balionas kaip tyčia į pabaigą – ar čia pildytis, ar čia ką daryt? Elektrinės viryklės jungtis irgi dar negali – nesutvarkyta. Žodžiu, kaip tam posaky- nei pakarti, nei paleisti... Aš suprantu, kad čia privaloma susitvarkyti tą reikalą, nes dar baudą „įsūdys„“,- kalbėjo vabalninkietė.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com