Duris atvėrė atsinaujinusi „Valerijono“ arbatinė

Duris atvėrė atsinaujinusi „Valerijono“ arbatinė

Du­ris at­vė­rė at­si­nau­ji­nu­si „Va­le­ri­jo­no“ ar­ba­ti­nė

Šį ru­dens se­zo­ną „Va­le­ri­jo­no“ vais­ti­nės ar­ba­ti­nė pra­dė­jo ge­ro­kai at­si­nau­ji­nu­si ir pa­si­kei­tu­si. Po va­sa­rą tru­ku­sios re­konst­ruk­ci­jos iš­ti­ki­mi ar­ba­ti­nės lan­ky­to­jai šią vie­tą, ko ge­ro, sun­kiai at­pa­žins.

Jau du de­šimt­me­čius šiau­lie­čius džiu­gi­nu­si sa­vo iš­skir­ti­nu­mu, šur­mu­liuo­jant „Šiau­lių die­nų“ šven­tei, rug­sė­jo 9 die­ną, ar­ba­ti­nė at­vė­rė du­ris ir kvie­čia vi­sus ap­si­lan­ky­ti. Per du aukš­tus vei­kian­ti ar­ba­ti­nė pa­siū­lys sa­vo lan­ky­to­jams ne tik svei­kai mai­tin­tis, bet ir kvies są­mo­nin­gai do­mė­tis svei­kes­niu gy­ve­ni­mo bū­du bei grįž­ti į praei­tį – rū­sy­je įreng­tas se­no­vi­nės vais­ti­nės frag­men­tas.

At­si­nau­ji­nu­si „Va­le­ri­jo­no“ ar­ba­ti­nė kvie­čia­me svei­kai pa­val­gy­ti, įsi­gy­ti eko­lo­giš­kų pro­duk­tų ir da­ly­vau­ti ren­gia­muo­se edu­ka­ci­nė­se pro­gra­mo­se.

Iš nau­jo at­gi­mu­si vie­ta

„Va­le­ri­jo­no“ vais­ti­nės di­rek­to­rės Al­my­ros Gir­de­nie­nės tei­gi­mu, ar­ba­ti­nė nuo sa­vo ati­da­ry­mo pra­džios 1993 m. su­lau­kė di­de­lio žmo­nių su­si­do­mė­ji­mo. „Šiau­liuo­se tai bu­vo nau­ja, iki tol mies­tas nie­ko pa­na­šaus ne­tu­rė­jo, ir žmo­nės vis la­biau pra­dė­jo do­mė­tis svei­kes­niu mais­tu, taip pat bu­vo ren­gia­mi įvai­rūs ren­gi­niai svei­kos gy­ven­se­nos te­mo­mis. Džiau­gia­mės, kad tai pa­vy­ko iš­sau­go­ti, o šian­dien, kai svei­ka mi­ty­ba ta­po ko­ne vi­suo­ti­niu reiš­ki­niu, sten­gia­mės, kad ir šiuo­lai­ki­nis žmo­gus mus at­ras­tų iš nau­jo.“

At­si­nau­jin­ti, pa­sak va­do­vės, svars­ty­ta me­tus, to­dėl po­ky­čiams reng­ta­si ap­gal­vo­tai ir iš­lai­kant ar­ba­ti­nės dva­sią. Ar­ba­ti­nės sie­nos iš­mar­gin­tos žo­le­lių her­ba­riu­mais, pir­ma­me ir ant­ra­me aukš­te vy­rau­ja Pro­van­so sti­lius. „Ti­ki­me, kad esa­me neat­sie­ja­ma Šiau­lių mies­to da­lis. O šį ru­dens se­zo­ną pa­si­tin­ka­me at­si­nau­ji­nę ir pa­si­kei­tę tam, kad iš­lik­tu­me mo­der­nūs ir iš­lai­ky­tu­me tai, ką sau­go­jo­me bei puo­se­lė­jo­me de­šimt­me­čius. Nea­be­jo­ju, kad ir ma­žam, ir suau­gu­siam bus įdo­mu čia atei­ti: kvie­čia­me vi­sus į ar­ba­ti­nę ir svei­kai pa­val­gy­ti, ir įsi­gy­ti eko­lo­giš­kų pro­duk­tų, ir da­ly­vau­ti mū­sų ren­gia­mo­se edu­ka­ci­nė­se pro­gra­mo­se“, – tei­gia A. Gir­de­nie­nė. „Taip pat se­niai tu­rė­jau min­tį rū­sy­je at­kur­ti se­no­sios vais­ti­nės frag­men­tą ir ar­ba­ti­nės bei vais­ti­nės lan­ky­to­jus bent aki­mir­kai nu­kel­ti ge­ru šimt­me­čiu at­gal. Ir, ma­nau, mums pui­kiai pa­vy­ko įgy­ven­din­ti šią idė­ją“, – apie iš­si­pil­džiu­sį suma­ny­mą pa­sa­ko­ja va­do­vė.

Išs­kir­ti­nis me­niu ir edu­ka­ci­ja

„Va­le­ri­jo­no“ vais­ti­nė­je įsi­kū­ru­si ar­ba­ti­nė gar­sė­ja sa­vo ve­ge­ta­riš­ko mais­to vir­tu­ve, svei­kais kok­tei­liais, vie­to­je dai­gin­tais grū­dais ir iš jų ga­mi­na­mais pa­tie­ka­lais. Tad ir to­liau čia ap­si­lan­kę svei­kes­nio mais­to mė­gė­jai ga­lės ra­gau­ti pa­mėg­tus pa­tie­ka­lus ir iš­mė­gin­ti nau­jų. Čia pat vei­kia šiau­lie­čių pa­mėg­ta ar­ba­ti­nės krau­tu­vė­lė, ku­ri pa­pil­dy­ta eko­lo­giš­kais ir svei­kais pro­duk­tais.

Dau­ge­lis jau ži­no, kad „Va­le­ri­jo­no“ ar­ba­ti­nė yra svei­ko gy­ve­ni­mo bū­do ži­di­nys mies­te ir pui­ki vie­ta jau­kiai pra­leis­ti lai­ką. Ant­ra­ja­me ar­ba­ti­nės aukš­te at­nau­jin­ta erd­vė edu­ka­ci­nėms pro­gra­moms. Ka­dan­gi jau ke­lin­tas se­zo­nas ren­gia­mos edu­ka­ci­nės pro­gra­mos svei­ka­tin­gu­mo te­mo­mis vai­kams, paaug­liams, suau­gu­siems vis la­biau su­lau­kia dė­me­sio, tam skir­tas ypa­tin­gas dė­me­sys.

Vai­kams nuo pen­ke­rių me­tų ir jau­ni­mui or­ga­ni­zuo­ja­mo­je edu­ka­ci­nė­je pro­gra­mo­je „Vais­ta­žo­lių nau­da ir svei­ka gy­ven­se­na“ ma­žie­ji su­ži­nos apie vais­ta­žo­lių ga­lias ir jų tei­gia­mą po­vei­kį svei­ka­tai, o paaug­liams skir­to­je edu­ka­ci­nė­je pro­gra­mo­je „Odos prie­žiū­ra paaug­lys­tė­je“ vais­ti­nės kos­me­to­lo­gė pa­pa­sa­kos, kaip nu­ga­lė­ti šiuo lai­ko­tar­piu iš­ryš­kė­ju­sias odos pro­ble­mas. Dau­giau­sia dė­me­sio su­lau­ku­si edu­ka­ci­nė pro­gra­ma „Eko­lo­giš­kų alie­jų de­gus­ta­vi­mas ir kre­mų ga­my­ba“ pa­kvies do­mė­tis apie eko­lo­giš­kus alie­jus ir iš­mok­ti pa­si­ga­min­ti na­tū­ra­lų vei­do kre­mą.

Šian­dien ar­ba­ti­nė­je – tik­ra kla­si­ki­nės ar­ba­ti­nės dva­sia, su leng­vais Pro­van­so sti­liaus frag­men­tais. Nau­ją ar­ba­ti­nės pro­jek­tą ir di­zai­ną kū­rė me­ni­nin­kas, pro­jek­tuo­to­jas, mo­de­liuo­to­jas, di­zai­no teo­ri­jos ir pra­kti­kos spe­cia­lis­tas Ai­das Bal­čiū­nas, kū­ręs ir anks­tes­nius ar­ba­ti­nės in­ter­je­rus.

Ma­lo­niai kvie­čia­me ap­si­lan­ky­ti vi­sus šiau­lie­čius ir mies­to sve­čius! Jū­sų lauks ma­lo­ni ap­lin­ka, svei­ki ir gar­dūs pa­tie­ka­lai.

Šian­dien ar­ba­ti­nė­je – tik­ra kla­si­ki­nės ar­ba­ti­nės dva­sia, su leng­vais Pro­van­so sti­liaus frag­men­tais.