Vabalninkui – 230 metų!

S.Vadapolo nuotr.
Šiemet "Lino žiedo" žymeniu apdovanotas Gaižiūnų bendruomenės pirmininkas Adolfas Jasinevičius (kairėje) turėjo ką pakalbėti su Vabalninko krašto kultūros ir istorijos fondo įkūrėju Algirdu Garbausku. Apdovanojimą A. Jasinevičiui įteikė Vabalninko krašto kultūros ir istorijos fondo pirmininkė Dalia Baltrušaitienė.
Sekmadienį, linksmai, su šokiais ir dainomis, praūžė Vabalninko miesto gimtadienis – paminėta Magdeburgo teisių suteikimo data. Pakalbinti vabalninkiečiai jubiliejaus proga linkėjo miestui augti, tobulėti – kad miesto infrastruktūra gerėtų, netrūktų jaunimo, o gyventojai būtų vieningi.

Palygino su Anglijos karaliene

Šiemet, jubiliejaus proga, Vabalninko seniūnijos, Biržų kultūros centro Vabalninko padalinio ir Vabalninko bendruomenės iniciatyva nuspręsta apdovanoti vyriausią ir jauniausią vabalninkiečius. Apdovanotos dvi vyriausios miesto gyventojos – 96 metų sulaukusios Janina Nemanienė ir Emilija Otilija Janulienė. Nors į šventę J. Nemanienė negalėjo atvykti dėl sveikatos problemų, sukaktuvininkė buvo pasveikinta namuose. Garbingo amžiaus sulaukusi E.O. Janulienė atvyko į miesto gimtadienį lydima vaikų ir anūkų.

„Biržiečių žodžio“ kalbinta E. O. Janulienė sakė, kad jaučiasi labai pagerbta. Ji šventės vedančiosios, kultūros darbuotojos Audronės Stapulionienės buvo palyginta su Anglijos karaliene Elžbieta – mat abi yra bendraamžės, o ir gimtadienis tą pačią dieną, balandžio pabaigoje. „Būkite sveiki, laimingi, vieningi, nesipykite“,- linkėjo visiems E.O. Janulienė.

Jos dukra Virginija mamos atvyko palaikyti iš Vilniaus. „Mūsų mamytė – nuostabi, energinga ir labai mums reikalinga. Ji labai darbšti, turi daržą, turi gėlyną, negali be darbo. Labai mėgo šokti, tik dabar kojos nebeleidžia, bet jos sveikata, žinant amžių, dar labai stipri“,- kalbėjo dukra. E.O. Janulienė yra ir buvusio kultūros darbuotojo Aloyzo Janulio mama. „Džiaugiuosi, turėdama tokius gerus vaikus“,- tikino senjorė. O jos anūkė Milda, taip pat atvykusi iš Vilniaus, teigė pas močiutę atskubanti, kada tik galinti. „Vabalninkas man – vaikystės vasarų miestas. Čia labai jauku ir gera būti“,- tvirtino ji.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/