Daugiabučių renovacijos labirintai – trūksta aiškumo ir... kantrybės

L. Bataitienės nuotr.
Skra­tiš­kių gat­vės gy­ven­to­ja Re­gi­na Mi­siū­nie­nė įsi­ti­ki­nu­si, kad po na­mo re­no­va­ci­jos gy­vens šil­čiau, tik prail­go lauk­ti dar­bų.
„Sienos skyla, o renovacijos nesulaukiame. Neaišku, kiek dar kartų reikės ruošti dokumentus ir už juos mokėti pinigus“,- pasiguodė Skratiškių gatvės, Biržų miesto, gyventoja Regina Misiūnienė. UAB „Biržų šilumos tinklai“ direktorius Vygantas Jurkonis informavo, kad renovacijos darbai gali prasidėti jau kitų metų antroje pusėje.

Pinigų dalybos

Miesto pakraštyje, netoli Biržų technologijų ir verslo mokymo centro, yra du geltonų plytų daugiabučiai namai. Vienas priklauso centrui ir jis šiuo metu renovuojamas, o greta esančio, dešimtu numeriu, pažymėto namo gyventojai renovacijos nesulaukia. „Seniai kalba apie renovaciją, bet niekas nesikeičia. Nežinome, kaip čia bus ir kada sulauksime. Žiūrime pro langus ir matome, kaip centro daugiabutį renovuoja, norėtųsi ir mums šilčiau gyenti“,- kalbėjo biržietė Regina Misiūnienė. Jos teigimu, namas pastatytas 1988 metais ir niekada nebuvo remontuojamas. Tik patys gyventojai, susidėję pinigų, dažė sienas.

Moteris atkreipia dėmesį, kad namo sienos jau skyla, mediniai laiptinės langai vos laikosi, o nuo stogo varva vanduo, todėl būtinas remontas. „Turime administratorių, bet taip atbulomis rankomis atlieka darbus, kad pikta žiūrėti. Štai, tvarkė sieną ir kaip paliko“,- parodo namo gyventoja.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/