Varžėsi prie šaškių lentos

B. Petkevičiūtės nuotr.
Šaškių turnyre mūsiškiams nelabai sekėsi skinti pergales, tačiau ne visada galima laimėti, svarbiausia – dalyvauti.
Biržų miesto gimtadienio proga, paskutinę šventės dieną Rinkuškių bendruomenės namuose surengtas šaškių turnyras „Biržų taurė 2021“. Nuo devintos valandos ryto prie šaškių lentos galvas laužė 26 žaidėjai. Nugalėjo miesto svečiai, bet medalių iškovojo ir biržiečiai.

Prizinės vietos – svečiams

Turnyre dalyvavo ne tik biržiečiai, bet ir svečiai iš Kupiškio, Anykščių, Kamajų, Pasvalio, Pakruojo. Iškovoti prizinių vietų bendrojoje įskaitoje biržiečiams nepavyko, jos atiteko kaimyninių rajonų atstovams: aukso medalis įteiktas kupiškėnui Viktorui Nagliui, sidabras – anykštėnui veteranui Valdemarui Veršuliui, bronza – pasvaliečiui Vytautui Motiejaičiui.

Medalius pelnė ir biržiečiai

Geriausiai iš biržiečių pasirodė ir ketvirtąją vietą bendroje įskaitoje iškovojo turnyro direktorius Edmundas Čirbulėnas, antras liko Petras Plepys (8-tas bendroje įskaitoje), trečiasis – veteranas (U70) Benjaminas Svirskis (bendroje įskaitoje – 9-tas). Medaliais apdovanoti veteranas Stasys Gintautas (bendr.įsk. – 11) bei kiti žaidę biržiečiai.

Rungėsi ir moterys

Turnyre savo sugebėjimus išbandė ir 6 moterys, dvi iš jų biržietės – Reda Toločkienė ir Zina Šimonienė, kuri bendroje įskaitoje liko lentelės pabaigoje, tačiau buvo apdovanota specialiu prizu už draugiškumą. Turnyro nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais, o visiems dalyviams, miesto šventės proga, įteikti atminimo medaliai.

Pasveikinti dalyvių į bendruomenės namus atvyko Biržų rajono savivaldybės vicemerė Audronė Garšvaitė. Turnyrą organizavo Biržų šaškių klubas, teisėjavo šachmatų treneris Raimondas Paliulionis.

Susijusios naujienos