DIENOS RECEPTAS

DIENOS RECEPTAS

DIE­NOS RE­CEP­TAS

Vio­le­ta JAN­KAUS­KIE­NĖ, Rad­vi­liš­kio ra­jo­no pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cent­ro bend­ro­sios pra­kti­kos slau­gy­to­ja, „Šiau­lių kraš­to“ skai­ty­to­jams siū­lo iš­mė­gin­ti jos mėgs­ta­mų sa­lo­tų.

Lie­žu­vio sa­lo­tos

Rei­kės: 2–3 vir­tų ar­ba rū­ky­tų kiau­lės lie­žu­vių, 1 po­ro, pu­sės sa­lie­ro stie­bo, 2 di­de­lių vir­tų mor­kų, 1 rau­gin­to agur­ko, ma­jo­ne­zo, drus­kos, pi­pi­rų.

Lie­žu­vį su­pjaus­ty­ti juos­te­lė­mis, sa­lie­ro stie­bą su­tar­kuo­ti bu­ro­ki­ne trin­tu­ve, mor­kas ir agur­ką su­pjaus­ty­ti ku­be­liais, po­rą – žie­dais, pa­gal sko­nį įber­ti drus­kos ir pi­pi­rų ir vis­ką su­mai­šy­ti su ma­jo­ne­zu.

Viš­tie­nos sa­lo­tos su vai­siais

Rei­kės: 1 rū­ky­to viš­tos ket­vir­čio, 3 kon­ser­vuo­tų ana­na­sų žie­dų, 1 po­mi­do­ro, 3 ne­di­de­lių man­da­ri­nų, ma­jo­ne­zo, drus­kos, pi­pi­rų, pet­ra­žo­lių, kra­pų.

Viš­tie­ną ir ana­na­sų žie­dus su­pjaus­ty­ti ku­be­liais, nu­lup­tus man­da­ri­nus pa­da­lin­ti skil­te­lė­mis, po­mi­do­rus su­pjaus­ty­ti skil­te­lė­mis, pa­gar­din­ti drus­ka, pi­pi­rais, pet­ra­žo­lė­mis ir kra­pais ir vis­ką at­sar­giai su­mai­šy­ti su ma­jo­ne­zu.

Ska­naus!

Lai­mos AGA­NAUS­KIE­NĖS nuo­tr.