Naujausios
DIENOS RECEPTAS
Violeta JANKAUSKIENĖ, Radviliškio rajono pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos slaugytoja, „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlo išmėginti jos mėgstamų salotų.
Liežuvio salotos
Reikės: 2–3 virtų arba rūkytų kiaulės liežuvių, 1 poro, pusės saliero stiebo, 2 didelių virtų morkų, 1 rauginto agurko, majonezo, druskos, pipirų.
Liežuvį supjaustyti juostelėmis, saliero stiebą sutarkuoti burokine trintuve, morkas ir agurką supjaustyti kubeliais, porą – žiedais, pagal skonį įberti druskos ir pipirų ir viską sumaišyti su majonezu.
Vištienos salotos su vaisiais
Reikės: 1 rūkyto vištos ketvirčio, 3 konservuotų ananasų žiedų, 1 pomidoro, 3 nedidelių mandarinų, majonezo, druskos, pipirų, petražolių, krapų.
Vištieną ir ananasų žiedus supjaustyti kubeliais, nuluptus mandarinus padalinti skiltelėmis, pomidorus supjaustyti skiltelėmis, pagardinti druska, pipirais, petražolėmis ir krapais ir viską atsargiai sumaišyti su majonezu.
Skanaus!
Laimos AGANAUSKIENĖS nuotr.