Naujausios
Cukinija – „Siamo dvynė“
Joniškietė Laima Petraitienė į redakciją atnešė parodyti savo užaugintą cukiniją – „Siamo dvynę“. Dvi viena su kita suaugusias cukinijas ponia Laima rado tik nuimdama daržo, kuriame augina moliūgus ir cukinijas, derlių.
„Nesu nei aistringa, nei labai išmananti daržininkė. Bet tokią cukiniją užauginau pirmą kartą“, – sakė joniškietė.
Ji augina daug cukinijų ir moliūgų, nes jie tinka ir sūriems, ir saldiems, ir rūgštiems patiekalams.
Labiausiai šeimoje mėgstamos „ananasinės“ cukinijos, kurias šeimininkė įgudo gaminti pagal paprastą receptą.
Apie 10 kilogramų cukinijų nulupa, išima sėklas, supjausto kubeliais, užpila 1 kilogramu cukraus ir palieka nakčiai. Rytą ant sultis išskyrusių jau saldžių cukinijų supila litrą ananasų sulčių iš įberia arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties. Užvirus reikia pavirti vos apie 5 minutes ir – užkonservuojama į stiklainius.
„Šiaulių krašto“ inf.
Giedriaus BARANAUSKO nuotr.
DVYNĖS: Joniškietės Laimos Petraitienės darže užderėjo cukinijos „dvynės".