Cukinija – „Siamo dvynė“

Cukinija – „Siamo dvynė“

Cu­ki­ni­ja – „Sia­mo dvy­nė“

Jo­niš­kie­tė Lai­ma Pet­rai­tie­nė į re­dak­ci­ją at­ne­šė pa­ro­dy­ti sa­vo užau­gin­tą cu­ki­ni­ją – „Sia­mo dvy­nę“. Dvi vie­na su ki­ta suau­gu­sias cu­ki­ni­jas po­nia Lai­ma ra­do tik nuim­da­ma dar­žo, ku­ria­me au­gi­na mo­liū­gus ir cu­ki­ni­jas, der­lių.

„Ne­su nei aist­rin­ga, nei la­bai iš­ma­nan­ti dar­ži­nin­kė. Bet to­kią cu­ki­ni­ją užau­gi­nau pir­mą kar­tą“, – sa­kė jo­niš­kie­tė.

Ji au­gi­na daug cu­ki­ni­jų ir mo­liū­gų, nes jie tin­ka ir sū­riems, ir sal­diems, ir rūgš­tiems pa­tie­ka­lams.

La­biau­siai šei­mo­je mėgs­ta­mos „ana­na­si­nės“ cu­ki­ni­jos, ku­rias šei­mi­nin­kė įgu­do ga­min­ti pa­gal pa­pras­tą re­cep­tą.

Apie 10 ki­log­ra­mų cu­ki­ni­jų nu­lu­pa, iš­ima sėk­las, su­pjaus­to ku­be­liais, už­pi­la 1 ki­log­ra­mu cuk­raus ir pa­lie­ka nak­čiai. Ry­tą ant sul­tis iš­sky­ru­sių jau sal­džių cu­ki­ni­jų su­pi­la lit­rą ana­na­sų sul­čių iš įbe­ria ar­ba­ti­nį šaukš­te­lį cit­ri­nos rūgš­ties. Už­vi­rus rei­kia pa­vir­ti vos apie 5 mi­nu­tes ir – už­kon­ser­vuo­ja­ma į stik­lai­nius.

„Šiau­lių kraš­to“ inf.

Gied­riaus BA­RA­NAUS­KO nuo­tr.

DVY­NĖS: Jo­niš­kie­tės Lai­mos Pet­rai­tie­nės dar­že už­de­rė­jo cu­ki­ni­jos „dvy­nės".