Susitikimas su filmo „Sengirė“ kūrėju

Portfolio nuotr.
Meno Porfolio galerijoje biržiečai žiūrėjo populiarųjį dokumentinį filmą „Sengirė“ bei turėjo progą susitikti su jo kūrėju Mindaugu Survila.
Neseniai biržiečiai turėjo galimybę Portfolio meno galerijoje susitikti su gamtininku bei dokumentinio filmo „Sengirė“ autoriumi Mindaugu Survila. Ne kartą filmavęs ir Biržų girioje kameros meistras vėl atvykti planuoja vasario mėnesį, kai giria vilios pelėdų tuoktuvių garsais.

O šįkart pelėdos į Mindaugą žvelgė iš gamtos fotografo bei verslininko Kęstučio Čepėno fotografijų parodos „Raiba tyla“, nuo spalio pradžios eksponuojamos Portfolio galerijoje. „Čia gyvename ir norime kurti tai, ko trūksta patiems“,- sakė galerijos savininkė ir įkūrėja Lijana Judickaitė. Jos veikla jau pelnė miesto savivaldybės pasitikėjimą bei sudomino daugelį meno mylėtojų. Kitais metais Porfolio galerija daugiau dėmesio skirs Jono Meko kūrybai, nes 2022-aisiais bus minimos šimtosios jo gimimo metinės. Per pastaruosius ketverius metus „Sengirė“ buvo parodyta 30-yje šalių, dalyvavo festivaliuose ir tapo žiūrimiausiu dokumentiniu filmu Lietuvoje. Dokumentiniame filme vaizduojamas miškas, pilnas kerinčios gyvybės ir garsų, kur be žmogaus įsikišimo yra užaugusios bent dvi medžių kartos.