Šokių šventėje sukosi per šimtas moterų

Ž. Katkūnaitės nuotr.
Nausėdžių kultūros namų moterų šokių kolektyvas „Liepa“ šventę ir atidarė, ir uždarė. Centre renginio organizatorė Irina Šakuro.
Kovo 12 dieną Nausėdžiuose vyko respublikinis, jau trečiasis, moterų šokių festivalis „Jorilija“, kuriame dalyvavo 11 kolektyvų.

Sekmadienio popietę Nausėdžiai prisipildė gausiu būriu žmonių – ne tik žiūrovų, sveikintojų, bet iki kolektyvų iš Biržų, Anykščių, Pasvalio, Širvintų, Rokiškio, Kupiškio rajonų.

Šventės dalyviams naujus šokius dovanojo ir Nausėdžių kultūros namų moterų šokių kolektyvas „Liepa“. Festivalio organizatorė Biržų kultūros centro Nausėdžių skyriaus meno vadovė Irina Šakuro pasakojo, kad idėja rengti šventę, kurioje pasirodytų tik moterys, kilo prieš ketverius metus, kai suprato, jog moterų kolektyvų yra nemažai, tačiau nėra juos jungiančios šventės.

„Mėgstu išskirtinius renginius. Todėl subrandinau mintį ir pradėjau ieškoti kolektyvų, kuriuose šoktų tik moterys. Labai džiugu, kad tokių atrandame vis daugiau, o kai kurie net patys mus susiranda. Šiemet pavyko suburti vienuolika kolektyvų. Jų būtų ir daugiau, tačiau norime pasiūlyti profesionalius ir išskirtinius pasirodymus, todėl kasmet kolektyvai keičiasi. Jau turime numatę išskirtinių kolektyvų ir kitiems metams. Išduosiu paslaptį, kad kitąmet galbūt „Jorilijoje“ pavyks pamatyti ir gatvės šokių“,- pasakojo meno vadovė.

I. Šakuro pripažino, kad tokį renginį surengti sunku, nes kasmet norisi tobulėti ir augti. Ji pasidžiaugė, kad į Nausėdžius kolektyvai važiuoja labai noriai. „Mes savo žiūrovams siūlome tikrai aukštos kokybės renginius. Rengiame vaikų, moterų šokių festivalius. Atvyksta aukšto lygio kolektyvai. Labai visų lauksime birželį, praeitais metais startavusiuose naktišokiuose. Labai džiaugiuosi, kad Nausėdžiai nors yra atskirti ilgu duobėtu keliu, tačiau nėra pamiršti“,- sakė I. Šakuro.

Renginio metu žiūrovai galėjo pasigrožėti, o šokėjos pasisemti idėjų, nes scenoje buvo šokių įvairovė – nuo liaudiškų, valso iki šiuolaikinių, teatralizuotų, rytietiškų ir pilvo šokių.