Skambėjo gitaros muzika

Skambėjo gitaros muzika

Skambėjo gitaros muzika

Sekmadienį į ketvirtąjį Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio koncertą, vykusi vilos parke, ištikimus klausytojus pakvietė danų gitarų kvartetas „Corona“.

Svečiai iš Danijos – Kristian Gantriis, Per Dybro Sørensen, Volkmar Zimmermann, Mikkel Andersen – muzikos elito atstovai, užburiantys jausmingu muzikavimu ir išpuoselėta garso kultūra.

Koncerto Šiauliuose metu jie atliko jausmingus kompozitorių W. Siegelo, J. S. Bacho, T. Morley, A. Piazzollos kūrinius.

1995 metais susikūręs gitarų kvartetas „Corona“ – kritikų įvardijamas, kaip vienas stipriausių tokio pobūdžio kolektyvų Europoje. Jis išsiskiria ne tik puikia technika, ansambliškumu, muzikavimo skaidrumu, bet ir humoro jausmu bei šiltu bendravimu su publika.

Kvarteto vadovas – Volkmar Zimmermann Lietuvos gitarų muzikos gerbėjams pažįstamas maždaug dešimtmetį, kaip daugelio originalių projektų su Lietuvos muzikantais sumanytojas.

Rugpjūčio 23 dieną Ch. Frenkelio vilos parke koncertuos Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orkestras. Koncerte skambės J. Kesslerio, Ph. Sparko, B. Glosono, T. Mashimos, A. L. Webberio, J. Nowako, J. Barneso, N. Iwai, F. Cezarini, C. Williamso, J. de Haano kūriniai.

„Šiaulių krašto“ inf.

Rolando PARAFINAVIČIAUS nuotr.

EMOCIJOS: Gitarų kvarteto iš Danijos „Corona“ nariai, pasibaigus koncertui, neslėpė susižavėjimo gausiai susirinkusia ir juos audringomis ovacijomis apipylusia publika. „Tikimės, kad ir mes patikome Jums taip, kaip Jūs mums“, – sakė muzikantai.