Savo pirmąją dainą įrašiusi Meda Burbulytė: „Muzika – man yra viskas“

B. Petkevičiūtės nuotr.
Iš Anglininkų kaimo kilusi Meda Burbulytė įrašė pirmąją savo dainą, kuri sulaukė didelio kraštiečių palaikymo ir susidomėjimo. Dainos įrašą „Youtube“ kanale jau perklausė 1800 klausytojų.
Savaitgalį internete, pasaulinėje „youtube“ platformoje pasirodęs biržietės Medos Burbulytės dainos įrašas „You are my home“ (Tu – mano namai) sulaukė didelio susidomėjimo. Kaip sako pati keturiolikmetė Meda, be muzikos gyventi ji negali, o tai, kad klausytojams jos kūryba patinka, skatina tobulėti ir eiti muzikos keliu.

Skirta visiems, bet kartu ir vienam...

Pirmoji Medos įrašyta daina anglišku pavadinimu „You are my home“, reiškia „Tu –mano namai“. “Daina nėra skirta specialiai kažkam. Dainuoju visiems, kurie turi tokį žmogų, be kurio negali gyventi“,- paklausta, kam skirta daina, paslaptingai šypsojosi jos autorė ir pridūrė, kad pati tokį žmogų irgi turi.

Daina „gimė“ mintyse

Meda pasakojo, kad įrašyti dainą – didelis ir sunkus, bet įdomus darbas. “Sužinojau, kad Biržuose yra prodiuseris Alvydas Kavaliauskas, į jį ir kreipiausi. Nemaniau, kad įrašyti dainą taip sunku. Tikrai reikėjo nemažai padirbėti, vieną sakinį teko perdainuoti keliolika kartų. Tačiau rezultatas labai džiugina“,- kalbėjo Meda.

Kaip gimė visiems patikusi daina? “Istorija labai smagi. Tądien pas mane miegojo mano draugė, o aš pabudau ryte ir mintyse jau sukosi žodžiai kartu su melodija. Pagalvojau, kad būtinai turiu sugroti ir užrašyti žodžius, kad jie nepasimirštų. Nenorėdama pažadinti draugės, atsisėdau prie pianino ir, tyliai dainuodama, sugrojau kūrinį ir sudėliojau žodžius. Daina gimė per valandą“,- pasakojo mergina.

Muzikuoja nuo mažens

Meda – Biržų „Aušros“ pagrindinės mokyklos aštuntokė. Nors merginai dar tik keturiolika, jos muzikinė patirtis ir meninis pasaulis – iki širdies gelmių. Meda pradėjo dainuoti darželyje, paskui lankė chorą, muzikos mokyklą, dalyvavo „Dainų dainelėje“. Paklausta, iš kur tokia meilė muzikai, Meda nedvejojusi atsakė:

“Muzika – man yra viskas, ji visada su manimi, neįsivaizduoju gyvenimo be jos. Kur beeinu, ką bedarau, ji mane lydi“,- tikino Meda. Mergina pasakojo, kad giminėje yra dar dvi muzikantės – dvi pusseserės, su kuriomis ji dainuoja giminės šventėse. Meda džiaugėsi, kad ją labai palaiko šeima.

“Smagu, kai išgirstu, kad mano dainą klausosi, ir šeimai ji patinka. Mano kūrinių klausytojai yra varomoji jėga, malonu, kad mano kūryboje žmonės atpažįsta ir patys save, tam ji ir yra skirta“,- kalbėjo dainos autorė.

Svajonė – turėti savo auditoriją

Meda – menininkė iš prigimties, ji ne tik kuria dainas, bet ir piešia.

“Piešimas ir dainavimas man yra vienodai svarbūs. Nežinau, kodėl, bet jie man vienas nuo kito neatsiejami. Piešiu dainuodama ir dainuoju piešdama. Iš pradžių visada piešdavau sąsiuviniuose pamokų metu, mokytojos pykdavo, galvodavo, kad aš nesiklausau, o skrajoju padebesiais. Tačiau piešdama kaip tik susikaupiu, taip man lengviau susikoncentruoti. Dabar mokytojos suprato, kad aš nepiešti per pamokas negaliu ir jau nieko man nebesako“,- šypsojosi Meda. Mergina užsiminė, kad baigusi mokyklą norėtų studijuoti odontologiją. Tačiau, visgi pirmenybė – muzikai.

“Su šia daina nesustosiu, ateityje planuoju dar įrašyti ne vieną, turiu jau kelis variantus. Mano didžiausias noras – suburti savo klausytojus, kuriems mano muzika ir kūryba patinka, kurie ją jaučia ir joje randa save. Svajoju apie sceną, jos nebijau, o tas jausmas, kai tu dainuoji didelei auditorijai ir žmonės tave palaiko, su tavimi kartu dainuoja ir tą muziką supranta, yra neapsakomas ir labai malonus“,- kalbėjo Meda.

Biržų kultūra Biržuose, Lietuvoje ir pasaulyje.

logo