Neišgalvota V. Prapro „Hiperbolė“

V. Prapro asmeninio albumo nuotr.
Viktoras Prapras, legendinės „Hiperbolė“ grupės vienas iš įkūrėjų, vokalistas bei klavišininkas, Biržuose minės savo kūrybinės veiklos 40-metį ir atliks daug garsiosios grupės dainų.
Sausio 21 d. Biržuose koncertuos Viktoras Prapras. Jis – vienas iš legendinės „Hiperbolės“ grupės įkūrėjų. Šios grupės dainas dainuoja, niūniuoja arba nors po vieną populiarių melodijų eilutę žino ne viena lietuvių karta. Po Lietuvą V. Prapras keliauja su programa, skirta savo kūrybinės veiklos 40-mečiui. Jis yra ne tik legendinės grupės vienas iš įkūrėjų, bet ir jos buvęs vokalistas bei klavišininkas. Praeito amžiaus 8-ajame dešimtmetyje gimusi „Hiperbolė“, perfrazuojant jos bene populiariausią dainą „Išgalvotas gyvenimas“, gyveno aktyvų, įdomų, muzikine prasme spalvingą ir tikrai neišgalvotą gyvenimą. „Biržiečių žodis“ šiandien kalbina legendinės grupės įkūrėją V. Praprą.

Tikriausiai jau ne kartą pasakota istorija, bet visgi norėtųsi pradėti nuo „Hiperbolės“ ir būtent jos pradžios – kada ir kur jos ištakos? Kas tie pirmieji žmonės, sukūrę grupę?

Grupę įkūrėme kartu su Ričardu Bartusevičiumi 1974 m. Abu tiesiog labai norėjome groti. Po metų grupę papildė Michailas Garberis – vokalas – ir Arvydas Šnaras – mušamieji, o 1978 m. įsiliejo gitaristas Igoris Berinas. Mes visi buvome studentai. Michailą Garberį ir Arvydą Šnarą pažinojau dar nuo berniukų choro „Ąžuoliukas“ laikų, kur kartu dainavome, o su Igoriu Berinu susipažinome, studijuojant tuometiniame VISI – Vilniaus inžinieriniame statybos institute. Tapome šio instituto oficialiu vokaliniu-instrumentiniu ansambliu.

Toliau skaitykite popierinėje arba elektroninėje laikraščio versijoje (PDF). Užsakyti galite http://www.birzietis.com/