Jubiliejinis poezijos pavasaris Joniškio rajone

Jubiliejinis poezijos pavasaris Joniškio rajone

Jubiliejinis poezijos pavasaris Joniškio rajone

Penktadienį jubiliejinio, 50-ojo, „Poezijos pavasario“ šaukliai užsuko į Joniškį bei Žagarę.

Loreta RIPSKYTĖ

loretar@skrastas.lt

Poezijos skaitymai keliose vietose

„Poezijos pavasaris“ Joniškio rajonui dovanojo susitikimą su poetais: išvakarėse – su Zigmo Gėlės-Gaidamavičiaus literatūrinės premijos už poezijos knygos debiutą laureatu tapusiu Augustinu Dainiu ir Zita Mažeikaite, literatūrologe Gintare Bernotiene, aktore Gražina Urbonaite ir fleitininku Andriumi Radziukynu.

Aktorė poezijos skaitymų programa kartu su fleitininko atliekamais kūriniais džiugino Joniškio žemės ūkio mokyklos mokinius ir pedagogus. Kiti svečiai išskubėjo į Žagarę.

A. Dainio filosofinė poezija susirinkusius nuvedė begalybės, bandymo suvokti Dievą keliu, o poetė ir vertėja Z. Mažeikaitė vedžiojo po savo vaikystės prisiminimus, sugulusius į eilėraščius. Poetų kūrybą pristatė literatūrologė G. Bernotienė.

Literatūrinę kalbą sujungė Žagarės gimnazijos gitaristų klubo atliekamos dainos.

Svajojo atvykti į Žagarę

Z. Mažeikaitė prisipažino į Žagarę atvykti svajojusi seniai. Jos tėvas puoselėjo didelį sodą, kuriame pats mėgo skiepyti obelis, kriaušes. Tarp vaismedžių derėjo ir juodos kaip rašalas žagarvyšnės. Tas prisiminimas ją lydėjo daug metų.

Žagarėje svečiams buvo surengta ekskursija, didžiausią įspūdį jiems paliko aplankyta bažnyčia, kurios rūsyje yra simbolinis Barboros Umiastauskaitės karstelis ir įkapės.

Vakare „Poezijos pavasario“ svečiai su skaitytojais susitiko Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokykloje.

Renginį organizavo Jono Avyžiaus viešoji biblioteka ir Rašytojų klubas.

Autorės nuotr.

SVEČIAI: Žagarėje savo kūryba į poezijos gerbėjus prabilo Augustinas Dainys (iš dešinės), Zita Mažeikaitė, o jų kūrybą pristatė literatūrologė Gintarė Bernotienė.