Humoro šventė Nemunėlio Radviliškyje

J.Čeponienė nuotr.
Šventės dalyviai – aktoriai su organizatore Biržų kultūros centro Nemunėlio Radviliškio skyriaus vadove Dalia Matusevičiene (dešinėje).
Pirmąjį balandžio savaitgalį Biržų kultūros centro Nemunėlio Radviliškio skyriuje linksmai praūžė humoro šventė „Pašposykim“ su teatro prieskoniu. Anot kultūrinių renginių organizatorės Dalios Matusevičienės, ši šventė skirta melagių dienai.

Nedidukė Nemunėlio Radviliškio kultūros namų salė pilna žiūrovų, kurie su nekantrumu laukė šventės pradžios. Pirmasis pasirodymas sužavėjo tekstu, kurio visi žodžiai prasidėjo „P“ raide. Įdomų ir nuotaikingą pasirodymą žiūrovams dovanojo Rokiškio kultūros centro Bajorų padalinio mėgėjų teatras „Šnekutis“ (režisierė N.Čirūnienė).

Nespėjus dingti šypsenoms iš žiūrovų veidų, į sceną atriedėjo „Dviratukas“ – Biržų trečiojo amžiaus universiteto humoro kolektyvas. Įprastoms gyvenimiškoms situacijoms aktoriai sugebėjo suteikti sveiką humoro jausmą, mokėjo pasijuokti iš savęs ir prajuokinti kitus. Sakoma, kad saviironija ir mokėjimas pasijuokti iš savęs – optimistų ir laimingą gyvenimą gyvenančių žmonių požymis. Iš šių, vaidinančių žmonių, spinduliavo šiluma, nuoširdumas ir optimizmas.

Renginio pabaigoje trumpą, bet linksmą situaciją suvaidino Biržų kultūros centro Nemunėlio Radviliškio skyriaus humoro kolektyvas „Beveik rimtai“, susikūręs 2018 metais, kuriam vadovauja D. Matusevičienė.

Renginio organizatorė Dalia apgailestavo, kad du humoro kolektyvai negalėjo atvykti, tačiau jų tradicine tapusioje šventėje tikimasi sulaukti kitąmet.